Handboll

”Vi tror verkligen på det – det måste vi”

Ida Odén.
Ida Odén.

SPORTBLADET

Champions League-mötet med Larvik slutade med en ny förlust för Sävehofs handbollsdamer. Men kort efter 20–25-matchen var tränaren Henrik Signell fortfarande hoppfull om att de kan greja en fjärdeplats i andra rundan, och därmed vara ett av åtta kvartsfinallag.

– Det är full möjligt. Vi ligger en poäng efter fjärdeplatsen, så det är klart att vi är med, sade han till TV10.

Det var även något som Ida Odén höll med om.

– Vi tror verkligen på det här, det måste vi göra, och än så länge ser det ljust ut.

Sävehof låg under med två mål i paus, tog sig tillbaka till oavgjort men i slutändan var Larvik alldeles för bra. Enligt tränaren Signell var det lagets anfallsspel som gjorde att Sävehof inte lyckades hålla jämna steg med gästerna.

– Vi spelade lite för mycket i mitten. Vi ville spela bredare, vilket vi hade pratat om, men det fick vi inte till. Det var en okej insats men det är mycket som kan bli bättre, sade han.

Stark halvlek gav seger

Ledning med två mål i paus. Bara. Men det var en detalj som fick i gång serieledaren Kristianstad i bortamötet med Lugi i herrarnas elitseriehandboll. Efter en imponerande andra halvlek kunde gästerna till slut jubla över en seger med tio mål, 34–24.

Andreas Cederholm stod för sju av Kristianstads mål, tätt följd av Kristian Björnsen med sex fullträffar och Markus Olsson som hittade rätt vid fem tillfällen.

Kristianstad, med en match mindre spelad, toppar tabellen med 38 poäng. Tvåan Guif är åtta poäng efter.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Handboll

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll