Rally

Tappade segern på sista sträckan

Av: 

Anna Lindbäck

SPORTBLADET

Mikkelsen: ”En stor besvikelse”

Karlstad. Rally Sweden är avgjort.

Sensationella ledaren Andreas Mikkelsen ledde VM-tävlingen fram till sista sträckan – men då fastnade han i en snövall och Sébastian Ogier tog hem segern.

– En stor besvikelse, säger Mikkelsen.

Rally Sweden fick en högdramatisk upplösning. På den sista sträckan var Volkswagenföraren Andreas Mikkelsen i ledning före stallkonkurrenten Sébastian Loeb och Thierry Neuville.

Men då hände det som inte fick hända; norrmannen lyckades inte manövrera bilen i en kurva och sögs in i en snövall.

”En stor besvikelse”

Det kostade honom segern.

– Det är en stor besvikelse. Vi har haft en bra helg och gett allt, men men... Det är rally och vi var inte intresserade av en andraplats utan vi ville vinna. Jag tryckte på för hårt där på den sista sträckan, inte mycket mer att säga, säger en besviken Mikkelsen till SVT-sport.

Detta betyder att Sébastian Ogier har tagit hem segern i snörallyt för andra gången. Thierry Neuville tog en sensationell andraplats, 6,4 sekunder efter Ogier, och Mikkelsen fick nöjda sig med en tredjeplats, 39,8 sekunder efter Ogier.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rally

Svenska rallyt

Motorsport