Längdskidor

Experten om Sveriges VM-chanser i Falun

Av: 

Petra Thorén

SPORTBLADET

VM-truppen är uttagen.

Sportbladets Petra Thorén analyserar om Sveriges medaljchanser i Falun.

Sportbladets Petra Thorén.

✓ VM-truppens säkra kort:

Charlotte Kalla: Det har funnits stunder av tveksamheter (Davos före jul, Falun i januari) men under SM har Charlotte Kalla visat begynnande VM-form. Hon kommer att vara med och slåss om medaljerna men frågan är bara om inte Marit Björgen och Therese Johaug tagit ännu större kliv...

Calle Halfvarsson: Bör vara ett säkert kort med tanke på den jämna nivå han legat på i vinter. Men då måste Calle hålla sig frisk och slunga sig upp från fjärdeplats. Åker så mycket han orkar.

Marcus Hellner: Har ingen stark säsong bakom sig, men är en vass mästerskapsåkare. Medaljer i alla mästerskap sedan 2010. Endast VM 2013 som han missade individuell medalj.

Stina Nilsson: Stina Nilsson har tre pallplatser i vinter. Hon har kapacitet och psyke att ta medalj i sprint och teamsprint. En stafettsträcka också?

✓ VM-truppens halvsäkra kort:

Johan Olsson: Har missat delar av säsongen på grund av sjukdom. Visst är Johan Olsson ett osäkert kort, men samtidigt ganska säkert... Kommer han bara till start är han med och slåss om medaljerna.

Daniel Richardsson: Har kapacitet och rutin. Men måste lyfta sig ett kliv för att utmana som på OS.

✓ VM-truppens osäkra kort:

Ida Ingemarsdotter: En gedigen mästerskapsåkare som brukar ta medalj. Men formen har varit upp och ner i år. Vi vet inte riktigt var vi har Ida.

Emil Jönsson: En berg-och-dal-bane säsong. Ska det ändå sluta på topp? Man vet aldrig med herr Jönsson.

Teodor Peterson: Har haft en galet dålig säsong nu funnit ut att han varit lite överbelastad. Gav ett okej svar när han lyckades haka på Emil Jönsson SM-sprinten. På väg, men räcker tiden? Högst osäkert.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor