Hejade på Björgen – sprang in i björken

avFredrik Jönsson, Malin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Känner sig nog som en träskalle...

FALUN. Vissa supportrar får betala ett högre pris än andra.

Norrmannen Erlend Holberg, 24, knockades av ett träd när han skulle lyfta fram Marit Björgen i spåret.

–  Jag fokuserar på selfiepinnen och vuvuzelan och Marit Björgen, men fokuserar inte på trädet som kommer och går pladask i backen, säger norrmannen till Sportbladet.

Foto: ANDREAS BARDELL
Erlend Holberg.

VM i Falun har varit en publiksuccé. Efter varje lopp har åkarna hyllat stämningen på Skidstadion Lugnet. Erlend Holberg är dock den som förmodligen fått betala högst pris för sitt hejande.

Norrmannen sprang rakt in i ett träd när han skulle heja fram Marit Björgen under dagens tremil och knockades.

– Therese Johaug hade gått förbi och så var det ju Marit Björgen då. Jag gjorde mig redo och sjöng ”Här kommer Marit Björgen tjolahej tjolahoppsan sa”, hon kommer förbi, det går jättesnabbt. Jag har vuvuzelan i vänster och en selfiepinne i höger. Hon kommer förbi, jag börjar springa, fokuserar på selfiepinnen och vuvuzelan och Marit Björgen, men fokuserar inte på trädet som kommer och går pladask i backen, berättar norrmannen.

”Fick ganska bra bilder”

Vad tänkte du då?

– Där och då var arbetsuppdraget att heja på Marit Björgen, jag fick inte visa mig svag, att det är någon som ligger ner för jag vet att hon har det väldigt tufft.

Tror du att hon märkte något?

– Hon sa i intervjun att hon inte hade sett det. Men jag hoppades att hon hade sett det. Jag ville visa att här offrar vi oss för de stora hjältarna.

Vad fick du med på selfiepinnen?

– Jag fick med ganska bra bilder på selfiepinnen. Jag filmande mig hela grejen, mig själv, träden och Marit Björgen och så.

Vad lägger du upp för taktik i morgon för att undvika träden?

– Jag kanske ska stå där det är mer folk för där är det svårare att springa. Men det var väldigt kul att stå ute i skogen för då kan du ha så här individuell respons, konstruktiv kritik, ”bra, bra stakning där Björgen. Väldigt bra, kom igen! Fortsatt vidare", det hör de inte om det ståt 10 000 andra där.

Hur mår du?

– Inga fysiska skador som jag vet om. Jag ska på disco i kväll med 300 andra så det blir fint. Då kan vi se om jag fortfarande kan bugga.

Charlotte Kalla fick se klippet efter loppet.

– Oj, aj, oj. Det där såg jag inte, det var mycket skygglappar, säger hon.

Marit Björgen:

– Jag hoppas att jag kan träffa honom. Jag förstod att han sprang in i ett träd och jag tror att han var lite snurrig i huvudet.., säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM