Annas Anderssons motorlista – vecka 9

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är profilerna och tävlingarna det snackas om

Foto: Getty Images
Fernando Alonsos otäcka krasch har omgärdats av rykten och frågetecken. Nu är 33-åringen lyckligtvis på väg tillbaka – och kniper förstaplatsen på Sportbladets lista.

Toppar och floppar, stjärnor och nykomlingar, rykten och rubriker.

Varje lördag bjuder Sportbladets Anna Andersson på de hetaste snackisarna i motorvärlden.

Här är veckans lista.

1) Fernando Alonso.

Han kör inte F1-testerna i Barcelona, men är veckans snackis. Han tappade kontrollen över sin McLaren och körde in den i muren i söndags, enligt McLaren var det en kraftig vindby som tog tag i bilen. Samtidigt ryktas det om att han fått en elstöt i bilen och nu ska FIA granska händelsen. Den tidigare världsmästaren tillbringade tre dagar på sjukhus, men lämnade i går ett videomeddelande om att han mår bra och snart ska köra igen.

2) Marcus Ericsson.

Han inledde sina avslutande tester fint, han gnuggade depåstopp, starter och simulerade ett race. Han satte den näst snabbaste varvtiden med sina ­supersoft och ser fram emot säsongen. I dag kör han sin sista försäsongstest ­inför premiären om två veckor.

3) Marc Marquez.

De senaste två säsongerna har han dominerat motoGP och under testerna i Malaysia var han snabb på ett varv och hade också bra tempo på längre ­distans. Han lär vara mannen att slå i år igen.

4) Jerker Axelsson.

Han är en av favoriterna när årets andra SM-deltävling, Östersund ­Winterrally, avslutas i dag. Han vann SM-premiären i Trimmat 4WD och ­utmanas av den evigt unge Mats Jonsson.

5) Carmen Jorda.

I GP3 tog hon inte en enda poäng på tre säsonger, nu är hon ny testförare hos Lotus. Det utnämnandet kritiseras av hennes tidigare konkurrenter, de undrar om det verkligen är presta­tionen som avgör?

6) Joey Logano.

Han vann Daytona 500, i morgon kör han Nascars Sprint cup i Atlanta. Då ­måste Kyle Busch vila. Han skadade höger ben svårt i Daytona och är ­nyopererad.

7) Filip Bengtsson.

I dag startar VM-säsongen i motocross i Qatar. Bengtsson kör i MXGP och i MX2 tävlar Anton Lundgren.

8) Stephen Fitzpatrick.

Han har tagit över Marussias F1-stall och skrivit kontrakt med föraren Will Stevens. Målet är att köra premiären i Australien den 15 mars, det ryktas om att Kevin Magnussen kör den andra bilen.

9) Rickard Rydell.

Målet är pallplaceringar i WTCC, men redan innan VM-säsongen har dragit igång blev det förseningar.

– Vi får använda de första loppen som tester, jag tror att vi kan konkurrera i juni, säger Rydell som kör VM-premiären i Argentina nästa helg.

10) Ramona Karlsson.

Hon jobbar för att köra ett eget team i rallycross-EM och deltävlingen i ­Höljes, och hon ska göra det i en VW Scirocco Supercar.

MOTORSTOPP: Darcy Ward.

Speedwayföraren stängs av i tio månader av det internationella förbundet. Han hade alkohol i blodet inför en VM-deltävling i somras och får inte köra ­förrän den 28 juni 2015. Han missar halva grundserien med sitt elitserieteam Piraterna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM