Så spelas resten av VM

Publicerad:
Uppdaterad:

Vitryssland nästa för Tre Kronor

RIGA (TT:s utsände)

Första gruppspelsfasen är avklarad. Nu börjar hockey-VM på riktigt.

Mot Ryssland, Vitryssland och Slovakien. Med kvartsfinalplatserna och bästa möjliga lottning i potten.

Trots 4-4 i den avslutande matchen i grupp B var det Tre Kronor som tog hem slutsegern i grupp B, tack vare bättre målskillnad än tvåan Schweiz. Vidare från gruppen gick också Ukraina.

Nu väntar tuffare lag och tuffare förutsättningar.

Men Tre Kronors lagkapten Kenny Jönsson gillar läget:

- Vi har spelat bra hittills under VM och har en bra grund att stå på. Vi har bra målvaktsspel (Johan Holmqvist med Stefan Liv som avlösare hittills) och kan fortfarande bli bättre, säger han.

Tre Kronor inleder fortsättningsgrupp F mot Vitryssland på fredag kväll. Därefter väntar möten med Slovakien, på söndag, och Ryssland, på måndag.

Med sig från sina respektive grupper tar lagen poängen som de spelat ihop mot övriga lag som gått vidare. Det innebär att Tre Kronor och Schweiz inleder fortsättningsgruppen på tre poäng, Ukraina på noll. Från grupp C kommer Ryssland med fyra poäng, Vitryssland med två och Slovakien med noll. Sex lag ingår i gruppen. Två ska bort lagom innan kvartsfinalerna.

Att Tre Kronor hamnar där, i slutspelet, är högst troligt. Men nästan lika viktigt blir att skaffa sig en bra placering på vägen dit.

Om Sverige slutar etta eller tvåa i gruppen kan de i en kvartsfinal få möta Lettland, USA eller ett Tjeckien som hittills inte har imponerat.

Slutar Sverige trea eller fyra lär det bli kvartsfinalmöte med Finland eller Kanada.

Dagarna och tiderna för resten av festen

Jakob Sillén/TT

Publicerad: