OS onsdag: Det hände när du sov

avPer Bohman

SPORTBLADET

Är det måndag hela veckan?

De alpina tävlingarna ställdes in – igen!

Och dessutom skickades en full norrman hem från OS...

Ny OS-dag – nya inställda tävlingar. Väderkaoset skördar offer i de alpina disciplinerna och natten till onsdag var det damernas slalom som fick skjutas upp.

Det blåser helt enkelt för mycket för att arrangörerna ska våga släppa ut åkarna i backen. Tävlingen flyttas därmed till söndag.

– Det var trist. Men det blåste ganska mycket på besiktningen. Är det inte fair så är det ju så. Men jag var taggad, säger Anna Swenn-Larsson till Sportbladet.

Läs mer här!

Foto: TT
Hansdotter/Pietilä Holmner

Inställt – bra för Hansdotter

Ett inställt åk är också ett åk. Så verkar Maria Pietilä Holmner resonera. Enligt åkaren, som är expert för Kanal 5 under OS, är det här bara bra för det stora svenskhoppet Frida Hansdotter.

– Jag tror att det är bättre för henne att hon får köra storslalomen innan slalomen så det här var ett bra beslut för henne, säger Piteilä Holmner.

Läs mer här!

Norsk fylleskandal – skickas hem

Full, bråkig – och hemskickad. Den norske ledare som i berusat tillstånd gick loss på infrastrukturen i Pyeongchang. Då greps han av sydkoreansk polis och den norska ledningen tog omedelbart beslutet att kasta ut honom från både truppen och landet.

– Det här är ett disciplinärt brott som är oförenligt med att tillhöra den norska OS-truppen. Personen är därför tagen ur tjänst. Norrmannen kommer att skickas hem så snart saken är avklarad med den koreanska polisen, säger toppidrottschefen Tore Övrebö i ett pressmeddelande enligt VG.

Läs mer här!

Foto: PONTUS ORRE

Anna Haag petas

Här i laget som får chansen i damernas 10 kilometer fritt: Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Ida Ingermarsdotter och Hanna Falk.

Därmed får veteranen Anna Haag, vars form inte är den starkaste, nobben.

Läs mer här!

▪▪▪

Säker svensk seger

Lag Edin har inlett OS på ett stabilt vis. De svenska curlingherrarna slog Danmark med klara 9–5 i premiären och var egentligen aldrig hotade.

Läs mer här!

▪▪▪

Foppas kritik: ”Såg dött ut”

Damkronorna torskade mot Schweiz med 2–1. Därmed får Sverige tufft motstånd i kvarten: Finland eller OAR.

I Kanal 5:s studio var Peter Forsberg kritisk.

– Det har sett lite dött ut från Sverige, säger legendaren.

Läs mer här!

ARTIKELN HANDLAR OM