Skada stör Sverige

SPORTBLADET

Svensson missar Super Cup – Doder kallas in

Foto: SKADAD Kristian Svensson missar Super Cup i Tyskland.

Kristian Svensson missar Super Cup i Tyskland.

Dalibor Doder ersätter den skadade högernian.

– Doder är visserligen ingen högernia men då Ljubomir Vranjes är osäker så vill vi ha en spelare som kan gå mittnia också, säger förbundskapten Ingemar Linnéll till sportbladet.se.

Högernian Kristian Svensson "trampade igenom" (blödning mellan hälbenet och en slemsäck) ena foten i helgens ligamatch med sitt FC Köpenhamn.

– Det är en akut skada som dock snabbt går över, oftast på en vecka. Men samtidigt finns det ingen behandling direkt och det går inte att spela med en sådan skada, säger Linnéll till sportbladet.se.

I går kväll fattade Linnéll och läkaren beslutet tillsammans med Kristian att han står över Super Cup i Tyskland, där Sverige spelar första matchen på torsdag.

I stället kallar Linnéll in Spanienproffset Dalibor Doder som ersättare för Svensson.

– Doder är visserligen ingen högernia men då Ljubomir Vranjes är osäker så vill vi ha en spelare som kan gå mittnia också. Och "Dado" är den spelare som står närmast i tur bland niometersspelarna.

Truppen samlas i eftermiddag i Hannover för ett första träningspass.

Ljubomir Vranjes, som inte spelat i landslaget sedan VM i Tunisien i januari/februari, dras fortfarande med sin axelskada och kommer att testas på träningarna de närmaste dagarna.

– Vi fattar inte något beslut om Ljubo förrän på torsdag. Men jag hoppas och tror att han ska spela, säger Linnéll, som ändå tillstår:

– Jag är luttrad. Det här är spelets regler och jag lyfter knappt på ögonbrynet längre när skadorna dyker upp.

Super Cup är den största turneringen efter de stora mästerskapen.

Cupen spelas vartannat år i Tyskland och samlar de senaste årens världsmästare: Tyskland, Kroatien, Ryssland (alla grupp A), Sverige, Frankrike, Spanien (grupp B).

Cupen är också det stora genrepet inför VM-kvalmatcherna i januari.

Noterbart är att Peter Gentzel har tackat ja till en comeback.

Sverige möter Spanien på torsdag och Frankrike på fredag. Slutspelsmatcherna spelas lördag-söndag.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll