Kuparinen ryggskadad efter misslyckad tackling

SPORTBLADET

Brynäs fick en poäng borta mot HV

Jönköping

Brynäs finländske back Mikko Kuparinen landade med ansiktet först i sargen och blev liggande orörlig på isen. På torsdagskvällen undersöktes han för en befarad ryggskada på sjukhus i Jönköping.

Matchen slutade 2-1 till HV71 efter sudden death.

29 minuter in i matchen satsade Mikko Kuparinen hårt för att tackla Fredrik Olausson mot sargen. Men gamle Olausson hann undan, och Kuparinen föll handlöst in i sargen med framsidan av kroppen först. Antagligen böjdes ryggen för mycket bakåt vid sargträffen.

- De preliminära rapporterna är ändå ganska goda, fast det såg otäckt ut. Men Kuparinen kommer inte att följa med hem i bussen, sade Brynäs tränare Leif Boork efter matchen.

Ut på bår

Spelet stannade av i närmare tio minuter medan vårdpersonal med största försiktighet lyfte upp och fixerade Kuparinen på en bår. Applåder av sympati rullade fram över läktarna i Kinnarps Arena när Brynäsbacken bars ut, liggandes på mage på båren och med stödkrage.

- Kuparinen klagade på smärtor i området kring nedre bröstryggen, men han var inte medvetslös. Det gick bra att kommunicera med honom, fast han pratade finska, sade HV:s läkare Lars-Göran Hassel och bjöd därmed på ett leende i allvaret.

Även HV drabbades av skador, om än av det mindre allvarliga slaget. Mika Hannula skadade armbåge och handled när han blev tacklad hårt men schysst, och Mattias Remstam krockade med en motståndare i mittzon och fick avbryta matchen. Hannula skulle röntgas under torsdagskvällen och blir nog borta ett tag, medan Remstam mest bara fick sårskador.

Boork besviken

Skadorna hamnade i fokus delvis eftersom spelet höll ganska låg kvalitet. Brynäs hade kanske något fler farliga chanser än HV, men gästerna hade inget riktigt flyt med studsarna.

- Jag är besviken att vi bara fick en poäng, sade Leif Boork.

Andreas Karlsson gjorde 1-0 på en kontring i box play. Tommy Sjödin hängde inte med tillräckligt bra för att stoppa Karlsson, som enkelt kunde styra Stefan Petterssons passning i mål.

1-1 gjorde Tommi Miettinen på en hård, fin passning från Mikael Wahlberg. Kedjan med Miettinen, Wahlberg och Henrik Malmström var den enda Brynäsformation som skapade något denna kväll.

Matchen slutade rättvist oavgjort efter full tid. I sudden death snurrade Andreas Karlsson bort några Brynässpelare och serverade David Petrasek mycket elegant. Petrasek var kylig i avslutet och satte 2-1 i krysset bakom Johan Holmqvist.

Staffan Runemo/TT