Ferguson: Vi försöker INTE stoppa Rooney från att spela VM

SPORTBLADET

Manchester Uniteds tränare tillbakavisar alla uppgifter om att klubben försöker hindra anfallaren från att åka till Tyskland

Ända sedan Rooney bröt foten har Sir Alex Ferguson öppet uttryckt en oro över att landslaget kan tvinga honom att göra comeback för tidigt.

Efter dagens besked – att Rooney missar gruppspelet men ändå åker med till Tyskland – säger Ferguson att han hoppas att anfallaren kan spela i VM.

– Om det finns en spelare som jag vill ska spela VM så är det han.

Foto: Ferguson och Rooney samtalar under en Champions League-match mot Benfica i december 2005.

Uniteds fotbollsstjärna fick i dag svar på de senaste röntgenplåtarna och resultatet av undersökningen fick Englandsfansen att varken jubla eller gråta. Rooney missar visserligen gruppspelet – ett tämligen väntat besked – men kan kanske vara med i en eventuell åttondelsfinal.

”Svennis” hoppas i alla fall att Rooney kan spela en roll i VM och plockar därför med sig anfallaren till Tyskland. Ferguson har gett klartecken till avresa 5 juni och hoppas att hans guldklimp får spela i VM, trots sina tidigare förhågor.

– Det mest felaktiga som sagts är att vi (Manchester United) inte vill att Rooney ska åka, säger Ferguson enligt klubbens tv-kanal MUTV.

– Om det finns en spelare som jag vill ska spela VM så är det han.

Hade ett bra samtal med ”Svennis”

Ferguson förkastar det påstående som cirkulerat i engelsk press att Ferguson och United planerat att stämma England om Rooney skulle skada sig ytterligare i VM. På fredagsmorgonen hade Ferguson telefonkontakt med ”Svennis”. Ett samtal som enligt båda parter fördes i en samförstående ton.

– Wayne är en nyckelspelare i vår klubb och jag vill se honom i VM. Det har jag sagt till honom från dag ett, avslutar Ferguson.

Läs också:

Jim Jaber