Ett ögonblick...

SPORTBLADET

Rickard Rydell, 37, som avslutade WTCC-helgen i England med en andraplats i sin Seat Leon.

Foto: Arne Forsell
Tvåa. Rickard Rydell tog en andraplats i helgen i WTCC.

Nöjd?

– Ganska. Det gick jättebra på kvalet, jag var snabb både när det var regn och torrt. Jag har ju kört så mycket i England och det kändes härligt att ta pole position, men sedan fick jag problem med kopplingen och jag slirade i väg i starten under båda loppen. Jag fick släppa direkt och då tappade jag ett par platser. Dessutom var bilen understyrd i det första loppet, i det andra kom jag i väg snabbare och körde förbi min teamkompis. Men sedan fick jag problem med vindrutetorkare och regnet öste ner. Jag startade fyra och slutade tvåa så det var okej.

Hur mycket såg du?

- Jag såg väldigt dåligt och det är lätt att man hamnar utanför banan. Jag fick titta ut genom en sidoruta tillslut, men spanjorerna är väl inte riktigt vana vid regn. Tyvärr fanns det ingen tid att fixa kopplingen mellan loppen.

En femteplats och en andraplats, du sade inför helgen att du skulle med en pallplats och en poängplats. Det borde kännas bra, eller?

– Jo, men pole position gav mig större förhoppningar. Men jag avancerade till femte plats i mästerskapet. I de två första tävlingarna blev jag avknuffad två gånger och hade bara tagit poäng i två av fyra nu har jag poäng i fyra av sex. Så jag förbättrade statistiken. Det är viktigt, det är så jämnt i VM.

Till sist: vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Professionellt att fortsätta att plocka poäng, sedan hoppas jag på en bra sommar tillsammans med familjen.

Ställningen VM WTCC:

Anna Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport