Promenadseger för Brasilien

SPORTBLADET

Guldfavoriterna tog det lugnt i genrepet

Foto: Togs hårt Ronaldinho hade stundtals lekstuga mot motståndarna från Nya Zeeland. Trots att han och landsmännen gick på halvfart.

Lagom är bäst.

Så tycktes Brasilien resonera i genrepet i Genéve mot Nya Zeeland.

Det guldtippade stjärnlaget tog det lite lagom lugnt – och vann med 4-0.

Om England såg ut att vilja visa hela världen att de är att räkna med trots Wayne Rooneys fotskada när de körde över Jamaica igår, så tog Brasilien det desto lugnare mot en nästan lika meningslös motståndare i dag.

Nej, Nya Zeeland är inte på långa vägar lika dåliga som Jamaica – till exempel har de koll på i vilket mål det är meningen att bollen ska gå in – men klasskillnaden var ungefär densamma. Kvalificerat motstånd har för all del inte varit vad Brasilien eftersträvat i någon av sina europeiska träningsmatcher inför VM – varken FC Lucerne eller Flumineses U20-lag kan sägas ha riktigt vad som krävs...

Spel mot ett mål

Det var spel mot ett mål större delen av matchen, och knappast något fel på brassarnas teknik – däremot saknades ordentlig press framåt. Inte för att det behövdes mycket för seger, men inför matchen hävdade Brasilien att de skulle gå in med samma inställning som om det gällde första ordinarie matchen i VM.

Det gjorde de – rimligen – inte.

Vi fick för all del se fyra oklanderligt snygga mål, från Ronaldo, Adriano, Kaka och Juninho. Men också en rad – med tanke på vilket lag vi talar om – småklantiga avslut långt över ribban och utanför målstolparna.

Bra match av Moss

Nya Zeelands målvakt Glen Moss gjorde dessutom en mycket bra match, med flera fina räddningar. Hans lag må ha varit chanslöst, men presterade några riktigt bra skott på mål – framför allt Vaughan Covenys friläge i början på andra halvlek då det brasilianska försvaret sattes på ordentligt prov.

Brasiliens uppställning: Dida, Cafu (Cicinho, 75), Lucio, Juan, Roberto Carlos (Gilberto, 63), Ze Roberto (Juninho, 63), Emerson (Gilberto Silva, 63), Kaka, Ronaldinho (Ricardinho, 75), Adriano och Ronaldo (Robinho, 46).

Daniel Wiklander