Far och son - en dålig kombination

SPORTBLADET

Kroatiens och Serbiens förbundskaptener kritiserade

Zagreb/Belgrad

Pappa förbundskapten tar ut sonen i truppen till fotbolls-VM.

Då kommer protesterna och kritiken.

Sak samma om det handlar om far och son Kranjcar i Kroatien eller Petkovic i Serbien-Montenegro.

Niko Kranjcar, 21, har varit given ett tag i landslaget men pappa Zlatko har fått hård kritik för att han ser sonen som självklar spelfördelare på mittfältet. Niko Kranjcar får kritik för att han är överviktig och otränad och buades ut av publiken när Kroatien bara nådde 2-2 mot Iran i en träningsmatch i söndags. Flera tidningar är också kritiska.

- Det här laget behöver Niko, hans medspelare har stort förtroende för honom. Mitt budskap till alla som ifrågasätter detta är - sluta hoppas, Niko kommer att spela, sade Zlatko Kranjcar till Jutarnji List.

I Serbien-Montenegro har Ilija Petkovic tagit ut sin 32-årige son Dusan sedan anfallaren Mirko Vucinic skadat sig och inte kan spela i VM. Förutom att Dusan är förbundskaptenens son är han också mittback - vilket fått Belgradtidningarna att gå i taket.

"Petkovic, skicka hem din son" är rubriken i Blic medan Kurir i rubriken kallar beslutet för en skam.

- Jag har aldrig hjälpt Dusan under karriären även om jag hade kunnat göra det flera gånger. Jag vet att detta kommer att innebära olika sorters kommentarer hemifrån, men detta är mitt beslut, sade Ilija Petkovic.

TT-Reuters