Så börjar du nå framgång

SPORTBLADET

Jag är helt övertygad om att ingredienserna strategi och disciplin är några av de viktigaste egenskaperna för att bli en bra pokerspelare.

Det gäller från allra första början, de första stapplande stegen mot framgångsrikt spel.

Som jag sagt tidigare så börjar allt med att du bestämmer dig varför du spelar egentligen, som tidsfördriv eller som en intäktskälla. När beslutet är fattat är det bara träning, tålamod, strategi och disciplin som gäller.

Första steget är att lära dig allt du kan om spelet. Det är ju helt självklart. Läs böcker, prata med spelare, följ onlinediskussioner och så vidare.

Andra steget är att ge sig ut att börja spela, först med låtsaspengar och sedan på riktigt. Då gäller det att formulera sin första strategi: Bankrullen. Hur ska du hantera din bankrulle? Hur stor ska den vara? Vilka är dina kontrollpunkter när du bör ändra din strategi och kanske kan öka insatsnivåerna – eller i värsta fall måste gå ner ett steg för att bli en vinnande spelare igen? Kom ihåg att det tar tid att bygga upp en spelbuffert och en tillräcklig bankrulle. För, om du inte hittar storkovan genom att vinna ett billigt kval till en storturnering och lyckas där, så tar det tid. För de allra flesta krävs en rejäl bankrulle för att tjäna stora pengar.

Följ din strategi

När du väl nått hit så är tålamod och disciplinerat spel avgörande. Du måste ha disciplinen att inte spela fel händer. Känn av bordet, korten vet du redan hur ska hantera vid det här laget. Följ din strategi och kom ihåg att mycket kan hända efter floppen – men börja inte jaga efter lyckoträffar på rivern...

Med rätt kombination av anlag, disciplin och tålamod kommer du långt. Kombinera det med en vinnande strategi så är du snart på toppen – då ses vi i Las Vegas på WSOP om en dryg månad?

Varje torsdag turas de tre senaste världsmästarna om att skriva. Alla tre spelar poker för Pokerstars.

Joe Hachem([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker