Tidigare mästare har stora fördelar

SPORTBLADET

Greg Raymer tror på vinstchans i VM

Jag har vunnit VM, eller WSOP som är det officiella namnet.

Det är en stor fördel.

Jag blir en av favoriterna att vinna VM igen.

Tiden rusar iväg och det är snart dags att slå sig ner vid en hög stack och spela lite världsmästarpoker. I slutet av juli startar turneringen i Las Vegas.

Självklart är målet att vinna igen.

Men med allt fler och bättre spelare kommer det att krävas mer än någonsin.

8 000 deltagare kommer att försöka men bara en kommer att vinna.

Rutin har stor betydelse

Varför just den mannen eller kvinnan kommer att vinna beror på stor skicklighet, tur och uthållighet. Och naturligtvis erfarenhet.

I en så stor turnering som WSOP deltar nästan bara rutinerade spelare och det kommer sannolikt bara vara pokerveteraner vid finalbordet, några som säkert har varit där tidigare.

Jag ser gärna att både jag, Chris Moneymaker och Joe Hachem sitter där och raisar varandra. Självklart med mig som vinnare.

Krävande för psyke och kropp

Allt bli en bra turneringsspelare handlar mycket om att känna sig själv och kunna läsa sina egna tells.

En lång och stor turnering tar på både psyket och kroppen.

Att kunna läsa sina egna signaler på att man håller på att förlora koncentrationen och vet hur man hittar tillbaka till sitt vassaste spel kan vara skillnaden mellan 10 miljoner dollar och en drink i baren medan alla andra spelar vidare. Speciellt när deltagarantalet börjar tunnas ut och potterna växer.

Erfarenheten gör också att du kan förhindra att du tröttnar eller tappar fokus; kort sagt du vet vad du måste göra för att spela som bäst hela tiden.

Vi tre vet vad som krävs

Genom att ha gått hela vägen i en turnering vet du hur du beter dig då de första och sista händerna spelas och blir en bättre och säkrare spelare. Under hela turneringen.

För att veta hur du ska vinna är det alltså bra att redan ha vunnit någon turnering.

Och om du vill vinna WSOP är det naturligtvis bra om du redan har vunnit WSOP.

Det gör att jag hoppas på mig, Joe Hachem eller Chris Moneymaker vid finalbordet. Vi vet vad som krävs av oss för att komma dit.

Så det är bara att ge sig ut och spela många turneringar. Efter första vinsten går det säkert ännu bättre.

Varje torsdag turas de tre senaste årens pokervärldsmästare – Joe Hachem, Greg Raymer, Chris Moneymaker – om att skriva en krönika i Sportbladet. Alla tre spelar poker för Pokerstars.

Greg Raymer

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker