Canal+ Sport – städa studion nu!

SPORTBLADET

Antar att ni ska se Juventus–Inter i kväll, matchen Juventus på sin hemsida blygsamt kallar det ”italienska derbyt”.

Jodå, jag ska själv titta.

Men blir den inledande studiokvarten lika pinsam som förra gången dammsuger jag hellre.

Canal+ Sport har viftat bort serie A-satsningen i TV4 med att ”vi har bästa matcherna”. Men om inte Canal+ Sport på söndagskvällarna storstädar sin italienska studio kommer snart bössan fram.

Ni såg själva, kaffekoppar på studiobordet, Gazzettan nochalant framlagt och så ”Percy Nilegård”-hakan.

Det försök till initierade senaste-minuten-rapporter ”Percy Nilegård”-hakan gjorde, snälla nån, säg att det var ett testprogram som av misstag sändes.

Ut med hakan, ut med kaffet, ut med tramset, ge fan i nörderiet om det inte behärskas. Låt Tommy Åström och Per Blohm koncentrera sig på fotbollen, svårare är det inte. Eller ska bössan fram?

TV4 älskar inte fotboll

Nåväl, Serie A i TV4 är inte heller kul. När chansen kom förra söndagen att visa Milan var den redaktionella orgasmen stor. Om motståndarna nämndes så var det av misstag. Vilket visar att TV4 inte älskar fotboll, bara tittarsiffror.

Ta också det här med Jesper Blomqvist. Han är expertkommentator bara för att fyran vill utnyttja hans namn. För varken kunskaper eller förmåga att utföra arbetet finns.

Och TV4, när ni har massor av studiotid och laguppställningar finns på bordet, varför vispas de bara över? Förlåt, ni ska ju ha tid över för ”vi är snart tillbaka” och ”över till”.

Bundesliga var tydligen bara inne och vände i Kanal 5. Kanske skulle tittarsiffrorna bli högre om Emma Andersson kommenterade.

Bästa kommentatorsparet just nu är Åke Unger och Jonas Wirmola. De arbetar exakt efter den engelska regelboken som föreskriver att bisittaren bara ska komma in vid repriser och pauser.  

NHL i Eurosport. Blir det verklighet är det en större rättighetsskräll än när TV3 köpte ishockey-VM.

Den som snackar illa om Ulf Lundells nya CD ”Lazarus” döms till att dygnet runt lyssna på band där omväxlande Glenn Hysén och Jesper Blomqvist analyserar. 

Frank Östergren