Inget spel i Båstad

SPORTBLADET

Miljonförlust för arrangörerna

Båstad

Regnet föll ned över Båstad.

Och samtidigt rann cirka en miljon kronor i uteblivna biljettintäkter i väg för Swedish Open-arrangörerna.

Det började redan på förmiddagen och på lördagskvällen klockan 18 så tvingades arrangörerna ge upp. Semifinalerna, bland annat mötet mellan Robin Söderling och Gaston Gaudio, Argentina, samt en dubbelmatch flyttas till söndagen, den dag som egentligen var vikt för finalen.

För publiken blir det hela en bonus, några kommer nu att få en heldags tennis med såväl semifinaler och finaler.

För arrangörerna var det inte lika muntert. En stor del biljetter tvingades man återlösa, vilket betyder cirka en miljon kronor i uteblivna intäkter.

- Jag har inte vågat räkna men det rör sig nog omkring en miljon kronor, säger turneringschefen Thomas Wallén.

För Swedish Open betyder det att man nu i stället för en beräknad vinst på omkring två miljoner kronor i stället hamnar omkring hälften - förutsatt att vädret inte ställer till det ytterligare.

- Vi vet att vädret ska bli bättre på morgonen men att det blir skurar under dagen, säger Wallén.

Planen är att inleda med semifinaler klockan 10 på förmiddagen. Finalen - med eventuellt Söderling - spelas tidigast klockan 14.

Måndagen finns sedan med som en reservdag. Hinner inte turneringen bli färdigspelad då så kommer man att tvingas göra återbetalningar och Swedish Open 2004 står utan en slutsegrare.

Det ostadiga vädret har ställt till det tidigare i veckan för arrangörerna av tennisturneringen. Fredagens matcher kom i gång drygt fem timmar efter utsatt tid på grund av regn.

Tobias Österberg/TT