Delad poäng på Gamla Ullevi

SPORTBLADET

Peter Ijeh målskytt igen för Blåvitt

Göteborg

Hemmalaget IFK Göteborg förde spelet men Landskrona hade länge ledningen när lagen möttes på måndagen.

Därför var nog oavgjort, 1-1, ett rättvist resultat.

Men det var ingen av de bägge tränarna, IFK Göteborgs Bosse Johansson och Landskronas Janne Jönsson, som var nöjd med delad pott.

- Jag tycker vi skapar flest heta målchanser och har bra koll på det efter vårat ledningsmål, säger Janne Jönsson.

- Jag är inte nöjd med tanke på hur spelet såg ut, kontrar Bosse Johansson och tycker att de skapade väl så många chanser som bortalaget.

- Problemet är att vi missar när vi får lägen, vi träffar inte ens målet.

Att det var hemmalaget som inledde starkast var de dock överens om. Den första halvtimmen tryckte blåvitt på framåt och efter ett par halvchanser fick Patric "Långås" Andersson ett jätteläge när han kom fri, framspelad av Peter Ijeh. Landskronas duktige målvakt Jonas Sandqvist parerade till hörna.

- I början var vi inte med alls, de var mycket aggressivare än oss och vann både första- och andrabollen, analyserar Jönsson.

Han förfogar dock över ett rörligt och spelskickligt anfallspar i Jörgen Pettersson och Matthias Eklund och de var så när att väggspela sig igenom hemmaförsvaret vid ett par tillfällen.

Saknade flytet

Första halvlek på poäng till IFK. Det kom därför som en chock för hemmalaget när Bois tog ledningen direkt i andra halvlek.

Men de borde ha varit varnade. Ett långt uppspel från Landskrona hamnade via blåvitts försvar framför fötterna på Jörgen Pettersson som väggade med Matthias Eklund och fri med Bengt Andersson enkelt slog in bollen.

Blåvitt tryckte nu på än mer intensivt men verkade sakna det sista lilla flytet framför mål.

- Jag tycker vi har bra koll på det men så kommer "Henke" lite fel och Ijeh snappar upp och gör det som en skyttekung gör i de lägena, dessutom stolpe in, säger Jönsson om kvitteringen i 71:a minuten.

Visst, Peter Ijeh hugger på en misslyckad bakåtnick av bortalagets mittback Henrik Nilsson och fri med Sandqvist chippar han in kvitteringen och fastställer slutresultatet.

Med lite distans var de bägge tränarna ändå relativt nöjda med delad pott.

- Totalt sett var det väl inte helt orättvist, säger Bosse Johansson.

Jerker Edgren/TT