Tretimmarssnack tände Hammarby

SPORTBLADET

Karlsson tangerade ”Knattens” rekord – nu har han gjort mål 25 matcher i rad

Foto: 50! David Karlsson, som här jagar Villas Marcus Sixtensson, gjorde mål för 25:e matchen i rad. Totalt, i vinter, är han nu uppe i 50 mål. Bara 13 kvar till Sergei Obuhovs ”oslagbara” säsongsrekord på 63 mål...

Efter söndagens utskåpning i Stockholm (3-7 mot Villa Lidköping) stannade Hammarbyspelarna kvar länge på Zinkensdamms IP.

Först tre timmar efter matchen släpptes de hem.

Måndagen handlade om individuella samtal med spelarna.

Förberedelserna gav effekt.

3-3 mot Villa Lidköping innebar en poäng, men framför allt: ett återvunnet självförtroende.

— Spelar vi såhär i fortsättningen så är jag inte ett dugg orolig, säger Hammarbytränaren Stefan Karlsson.

3721 åskådare kom till Lidköpings Isstadion för att uppleva bandyfesten. De blev inte besvikna. I 90 minuter stångades två av Sveriges absolut bästa bandylag mot varandra i högt tempo.

— De var bra, men det var vi också. Vi spelade coolt, tätade i defensiven och var giftiga varje gång vi kom till anfall, säger Karlsson.

Rickard Koch och Daniel Andersson såg med varsitt mål till att pausställningen var 1-1. Oscar Jonsson gav Hammarby ledningen åtta minuter in i andra halvlek men när Hammarby under slutet av matchen drabbades av en rad utvisningar samtidigt som Patrik Sandell knäskadades kunde Villa både kvittera (Ari Holopainen) och ta ledningen (Mattias Nilsson).

Karlsson gjorde mål – som vanligt

Hammarby var i brygga.

Men så länge David Karlsson finns på planen går det aldrig att räkna ut stockholmarna. Med tre minuter kvar gjorde 23-åringen sitt 50:e mål för säsongen och tangerade ”Knatten” Olssons rekord på mål i matcher i rad. Karlsson nätade i de fyra sista slutspelsmatcherna i våras och har den här säsongen hittat målet i samtliga 21 matcher.

Målskytt 25 matcher i rad, alltså – precis samma facit som Sandvikens legendar hade från 13/2 1977 till 10/12 1978.

Fullträffen mot Villa kom till efter ett vackert förspel signerat formstarke Richard Koch. På slutet hade Hammarby ett jätteläge att få in ett segermål, men Christian Waaler missade den gyllene chansen.

”En seger för laget”

— Det blev en poäng, men att det inte blev två bryr jag mig inte så mycket om. Det viktiga var hur vi genomförde den här matchen. Det här var en seger för laget, vi lyckades resa oss, säger Stefan Karlsson.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy