Hedbergs kanon – VBK:s vapen

SPORTBLADET

”Vi är mycket nöjda med två poäng på Tingvalla”

Rolf Hedberg, 31, är Sveriges målfarligaste försvarare. På 17 matcher har Vetlandas libero gjort lika många mål. Trots att han spelar längst bak toppar han VBK:s interna skytteliga.

- Det är bara frislag, hörnor och straffar. Jag får skjuta mycket och med målen kommer självförtroendet, säger han efter 4-1-segern mot BolticGöta på Tingvalla.

Foto: SKARPSKYTT Rolf Hedberg, 31, kanonskytt som för Vetlanda mot toppen.

I ett blåsigt Karlstad var första halvlek jämn. Efter paus hade Vetlanda medvind. Och på slutet kom målen. Med elva minuter kvar gjorde Björn Einarsson 2-1 till VBK, Stefan Nordén utökade fyra minuter senare och strax före slutsignalen slog Rolf Hedberg en hörna i mål.

- Det var svårspelat och vi är helt klart nöjda med att ta två poäng på Tingvalla, säger Hedberg.

17:e fullträffen

Hörnmålet var Hedbergs sjuttonde fullträff den här säsongen. Av alla spelare i allsvenskan och elitserien är det bara finns bara anfallare före honom på listan över de som träffat rätt flest gånger.

- Jag har alltid skjutit mycket. Med åren kommer också rutinen, man vet hur man ska röra sig, men givetvis handlar det mycket om tillfälligheter också, säger Hedberg.

Bra start av Vetlanda

Vetlanda har inlett elitserien starkt och seglar upp som ett potentiellt kvartsfinallag. Två bortasegrar och en knapp förlust mot Sandviken - den starten är svår att klaga på.

- Vi är nöjda, inte minst med försvarsspelet. Samtidigt står vi med fötterna på jorden. Det är ingen risk att vi seglar iväg bara för att vi vinner ett par matcher, säger Hedberg.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy