Bollnäs klarade första målet

SPORTBLADET

”Efter tre matcher ska vi stå på nio poäng” - den målsättningen satte Bollnäs upp på bussresan till den superallsvenska premiärmatchen mot Gripen. Målet nåddes. Söndagens match mot Katrineholm slutade med seger 7-1 och var Giffarnas klart bästa så här långt in i serien.

Trots att fredagsmatchen mot Motala slutade med seger var det ett revanschsuget Bollnäs som kom till spel mot Katrineholm. Spelmässigt var Motalamatchen en stor besvikelse.

- Idag bestämde vi oss för att jobba hårt och prioritera defensiven. Då är vi svåra att tas med, säger Bollnäs tränare Stefan Hansson.

Katrineholm, som gjort 15 mål på de två första matcherna i Superallsvenskan, lyckades bara få in en boll i Bollnäsburen. Giffarnas taktik gick hem.

- Vi vinner jätteövertygande och har koll på läget hela matchen, säger Hansson.

I paus var ställningen 3-0. I andra fortsatte Bollnäs att spela övertygande. KSK fick aldrig en chans att ta sig tillbaka in i matchen.

- Det var bättre fart på oss idag även om förhållandena inte var optimala. Trots att vädret var bra var isen dålig, säger Hansson.

Johan Berglund, som drabbades av en lättare hjärnskakning mot Motala, vilade mot Katrineholm. Däremot var Magnus Granberg tillbaka på isen och gjorde två mål.

Bollnäs som gick in i Superallsvenskan med tre bonuspoäng i bagaget har nu tagit full pott på de tre första matcherna. På onsdag väntar seriefinal borta mot Vänersborg.

Katrineholm ställs samtidigt mot Falun. Den matchen kan få avgörande betydelse för vad KSK i fortsättningen kommer att få kämpa om - att nå slutspel eller undvika kval.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy