Woods mirakel fullbordat i natt

Var även snubblande nära jättebonusen

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Karriären såg ut att vara över.

Men Tiger Woods, 42, trotsade alla odds och blev en vinnare igen.

– Jag kan knappt fatta det, säger han, med tårar i ögonen, efter sin första seger på fem år.

För ett år sedan var det tveksamt om Tiger Woods över huvud taget skulle kunna spela golf igen. Men 42-åringen har blivit kvitt sina skador, och efter en säsong där han blivit bättre och bättre för varje vecka som gått så har han nu lyckats med det otroliga.

Han har vunnit igen.

Den store legendaren och publikfavoriten tog hem TOUR Championship i Atlanta, den sista och avgörande deltävlingen i PGA-tourens slutspel FedEx Cup.

Världens 30 bästa spelare var kvalificerade för tävlingen – och Tiger Woods visade sig vara allra bäst.

– Jag fick kämpa hela vägen, men jag älskade varenda sekund av det, säger han.

Imponerade stort

Woods startade söndagens avslutande runda i tre slags ledning – och även om det blev lite darr på ribban i slutet så kändes det ändå som att han hade koll på läget.

71 slag räckte för att hålla de jagande spelarna på behagligt avstånd och strax före midnatt, svensk tid, kunde Tiger Woods sträcka armarna mot skyn och jubla.

– Det var svårt att hålla tårarna tillbaka på sista hålet. Men jag var tvungen att bita ihop. När jag väl fick upp bollen på green så kunde jag ge Joe (LaCava, hans caddie) en high five. Då visste jag att det skulle lösa sig, säger Woods.

Var nära jättebonusen

Detta var hans 80:e titel på PGA-touren, men den första sedan den 4 augusti 2013, då han vann WGC-Bridgestone Invitational. 1 877 dagar har passerat sedan dess.

– Det är verkligen känslosamt. Jag kan knappt fatta att jag har lyckats med detta, efter allt jag gått igenom. De senaste åren har inte varit lätta för mig, men jag har fått ett väldigt stort stöd och nu står jag här igen. Det är svårt att förstå, säger han.

Otroligt nog var Woods även snubblande nära att vinna hela FedEx Cup. Justin Rose sjabblade nämligen rejält på slutet och tvingade sig själv att göra birdie på det sista hålet för att lägga beslag på totalsegern i slutspelet och dess enorma bonus på motsvarande 87 miljoner kronor.

Det lyckades Rose med.

Woods? Han fick 14,2 miljoner kronor för att ha vunnit tävlingen – men framförallt fick han ett tydligt kvitto på att han är tillbaka i den absoluta toppen.

– I början av året hade det känts som mycket begärt. Men allt eftersom så hittade jag ett spel som håller. Jag lyckades få ihop alla bitar och till slut förstod jag att jag kunde göra det (vinna) igen, säger Tiger Woods.

1 av 3 | Foto: TT
Idrottarna som tjänar mest 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

PGA-touren

Golf