Ericsson drömmer om att bli Kimis kollega

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kimi Räikkönen kör F1 för Sauber 2019.

Marcus Ericsson vill bli hans kollega.

– Det vore en dröm, säger svensken.

I tisdags meddelade Ferrari att Kimi Räikkönen lämnar F1-stallet och att han ersätts av Saubers Charles Leclerc.

Något senare slog den stora bomben ner.

Att Kimi Räikkönen återvänder till Sauber, det team han representerade när han debuterade i F1 2001. Finländaren har skrivit på ett kontrakt som gäller i två år.

– Det var mitt beslut, jag känner folk där sedan tidigare, förklarar Kimi Räikkönen under presskonferensen inför Singapore GP och bekräftar att han fick beskedet om att Ferrari valt att satsa på en annan förare under tävlingshelgen på Monza i början av september.

”Vore en dröm”

Vem som ska ta den andra förarplatsen i det schweiziska teamet är inte klart. Marcus Ericsson kör sin fjärde säsong för teamet, men är inte garanterad någon fortsättning.

– Jag har inget kontrakt för nästa år och nu är det bara en plats kvar. Därför blir de kommande tävlingshelgerna ännu viktigare för mig, säger Ericsson när han möter media inför Singapore GP.

– Kampen om de sista förarplatserna är ännu tuffare och kan jag slå Charles eller hålla jämna steg med honom vore det riktigt bra reklam för mig.

Vill stanna kvar i teamet

Ericsson vill gärna stanna i Sauber ännu en säsong - och få möjligheten att jobba tillsammans med den förra världsmästaren från Finland.

– Det vore en dröm att få ha Kimi som teamkollega, redan när jag var barn så såg jag upp till honom. Det hade varit fantastiskt, säger Ericsson.

– Vi pratar ibland i samband med förarparaden och vi är båda ishockeyintresserade. Det är en riktigt bra kille.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM