Stjärnan: ”Skrämmer skiten ur mig”

Landslagsspelaren om SD: ”Kommer aldrig att segra”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Louise Sand, 25, är tydlig.

På Instagram tar hon starkt avstånd från Sverigedemokraterna – och sågar Jimmie Åkesson.

Han är pinsam på riktigt”, skriver handbollsstjärnan.

Louise ”Loui” Sand, 25, har spelat EM, VM och OS med Sverige.

I vintras var hon med och förde laget till en historisk VM-semifinal i Tyskland och just nu gör hon karriär som utlandsproffs i Frankrike.

Men precis som många andra följer hon valet som pågår hemma i Sverige.

Och handbollsstjärnan är inte rädd för att ta ställning.

”Hatar det”

Efter att ha sett Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vara gäst i tv-showen ”Skavlan” på fredagen skriver hon ett långt inlägg på Instagram där hon tar starkt avstånd från partiet och dess politik.

Av alla jag träffat inom handbollen så har jag alltid fått höra hur bra Sverige är, och alltid varit så sjukt stolt över det sen jag började spela utomlands. Nu har den stoltheten försvunnit lite och jag hatar det. För jag tror och hoppas att denna ”klicken” av människor som röstar på SD är bara missnöjda med sitt liv i Sverige och sig själva”, skriver Sand bland annat.

Hon fortsätter:

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

SD:s värderingar skrämmer skiten ur mig och ni som röstar på dom likaså. Men ni stollar kommer aldrig att segra över oss som verkligen älskar det riktiga Sverige. Om det nu ska sättas gränser, så hade jag velat skicka ut er som röstar på SD på en gång. Rakt rätt ut ur vårat fina land som ni vill förstöra. Detta är inget tycka synd om mig själv inlägg, jag har papper på att jag är svenskAB, men detta kallas för humana och vettiga värderingar enligt mig. Vi är ett land som har råd att hjälpa till så mycket vi bara kan, det är jag glad för”.

På sin Instagram-story visar ”Loui” upp en tatuering med texten ”Vi gillar olika”.

Hon skriver att hennes utlandsäventyr har fått henne att ”uppskatta allt som har med Sverige att göra” och betonar vikten av mångfald.

Foto: Instagram
Louise Sand visar upp tatueringen med budskap mot rasism

Jag har aldrig någonsin funderat på hur mycket svensk jag är, men det har jag börjat med nu. För det första så vet jag inte vad en svensk är, vart går gränsen? Arisk ras? Det är jag inte och de är jag fan inte ensam om. Men jag är fan en av dom i Sverige som spelar i landslaget och har på mig svensk landslagströja och satt Sverige på kartan inom damhandboll. Utan oss som inte har lite krydda i blodet, så hade Sverige varit jävligt grått”.

”Loui” Sand har vunnit sex SM-guld med Sävehof och tagit EM-brons med Sverige.

Läs hela inlägget här nedan:

Publicerad:

LÄS VIDARE