”Visar Schumachers gener”

Av: Anna Andersson

Publicerad:
1 av 3 | Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
Mick Schumacher.

Mick Schumacher slåss om EM-titel drömmer om F1

Tre tävlingshelger. Tre segrar.

Mick Schumacher har gått från att vara pappas pojke till att slåss om EM-titeln.

– Grabben visar plötsligt att han har Schumachers gener, säger Gerhard Berger.

Historien om Mick Schumacher har berättats många gånger, om den unga pojken som var med sin pappa i skidbacken i samband med nyårshelgen 2013.

Den sjufaldige världsmästaren i F1 föll när han körde offpist och drabbades av svåra huvudskador. Han vårdas fortfarande hemma, men någon information kring hans hälsotillstånd lämnar inte huset.

Samtidigt som F1-ikonen rehabiliteras har hans son inlett en karriär inom formelbilsracing. Han kör Formel 3 och för ett par veckor sedan vann han sin första EM-deltävling. Han gjorde det på Spa-Francorchamps, där hans far debuterade i F1, tog sin första GP-vinst och är rekordsegrare. Sex gånger vann Michael Schumacher på banan som han kallas för hans vardagsrum.

– Det verkar som om Spa är ett bra ställe för familjen Schumacher. När jag såg att regnet komma blev jag glad, jag tycker verkligen om att köra när banan är blöt och sedan torkar upp, sa Schumacher som vann efter en fantastisk omkörning i La Source.

”Visar både mod och mognad”

Efter den tävlingen tog han ytterligare två segrar, på brittiska Silverstone och italienska Misano. I helgen kör serien på klassiska Nürburgring som är beläget en timmes bilkörning från hans fars hemstad, Kerpen.

De tre segrarna har gjort att han är fyra i mästerskapet och är med i kampen om titeln. De har också ökat intresset för honom som person.

– Grabben visar plötsligt att han har Schumachers gener, han utvecklas och visar både mod och mognad, säger den förre F1-föraren Gerhard Berger till Autobild Motorsport.

– Jag hoppas att han fortsätter på samma sätt. Han har alla möjligheter i världen.

19-åringen fick i går chansen att ratta en av Mercedes DTM-bilar under ett PR-event, hans pappa har tidigare kört i den serien och han representerade det silverfärgade stallet under sina sista aktiva år i Formel 1.

– Alla skulle bli glada om Mick, på något sätt, kliver i sin fars fotspår, säger Berger som numer är chef för DTM.

”Vill bevisa att jag är en bra förare”

Av årets F3-säsong återstor nio lopp, inklusive helgens deltävling. Därefter väntar troligen Formel 2 och så småningom Formel 1.

– Målet är att en dag köra in segrar i F1, säger Mick Schumacher i en radiointervju med brittiska BBC där han också bekräftar att hans far är hans stora förebild:

– Min idol. Han har påverkat mig mycket, jag har alltid följt hans karriär. Vi får se om jag kan dra fördel av det. Du måste alltid visa vad du kan. Jag vill bevisa att jag är en bra racerförare och inte bara har samma namn som honom.

Foto: Antonio Calanni / TT / NTB Scanpix
Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
Publicerad:

LÄS VIDARE