Frank Anderssons dödsorsak

Han dog på grund av en aggressiv bakterie i lungan

avFredrik Jönsson

Frank Andersson avled den 9 september 2018.

Hans anhöriga har fått besked om orsaken till dödsfallet – det ska ha handlat om en aggressiv bakterie i lungan.

– Men på ren svenska kan man säga att han haft en fruktansvärd otur att han får den bakterien, säger Frank Anderssons bror Tommy Andersson till Expressen.

Den 9 september avled Frank Andersson på Karolinska Sjukhuset i Solna. Han blev 62 år.

Brottarikonens anhöriga har fått besked om dödsorsaken. Anderssons hjärtoperation, som pågick i sju timmar, gick bra men två dagar senare ska han ha fått svåra magsmärtor.

Andersson dog på grund av en aggressiv bakterie i lungan, skriver Expressen.

– På fredagen var han uppe och kramade kirurgen. Men på lördag eftermiddag fick han svåra magsmärtor. Det vanliga i ett sådant läge är att man fått en blodpropp i magen eller att dina tarmar inte får något syre på grund av en propp i magen. De öppnade upp och allt såg bra ut, de hittade ingen propp, men då konstaterade de att det var bakterier, säger Frank Anderssons brorson Svante Andersson till Expressen.

”Immunförsvaret var helt utslaget”

Andersson fick antibiotika mot bakterien, men det hjälpte inte.

– De pumpade in ett bredspektra-antibiotika, och den bakterie som de konstaterat att det är slår antibiotikan ut i laboratoriemiljö, men i Franks kropp har det inte funkat. Man vet inte vad det berodde på. Immunförsvaret var helt utslaget till sist och han hade multiorgansvikt, säger Svante Andersson till tidningen.

Andersson, som vann tre VM-guld och OS-brons i brottning, kan ha haft bakterien i kroppen sedan tidigare.

– Men på ren svenska kan man säga att han haft en fruktansvärd otur att han får den bakterien, säger Frank Anderssons bror Tommy Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM