Sylvegårds ursäkt: ”Inget bra snack”

Efter avstängningen: ”Får stå i skamvrån”

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Sylvegård, 19, stängdes av i två matcher efter att ha skrikit ”din jävla horunge” till en motståndare.

Nu ber han om ursäkt.

– Ungdomar och barn ska se att det här snacket inte är bra, säger Malmö-spelaren till Expressen.

Det var i lördagens möte med Djurgården som Malmö Redhawks-spelaren Marcus Sylvegård, 19, såg rött.

Efter en situation med Jacob Josefson och Alexander Urbom gick forwarden till verbal attack och skrek ”din jävla horunge” i riktning mot motståndarna.

Det gav två matchers avstängning.

”Ska inte hålla på med sånt”

Nu uttalar sig Marcus Sylvegård om händelsen. I en intervju med Expressen uttrycker han sin ånger.

– Det är väl sånt som vi inte ska hålla på med på isen. Det är inget som vi står för, speciellt inte Malmö Redhawks. Jag tar avstängningen och får väl bearbeta mitt snack, säger Sylvegård, och fortsätter:

– Det är mycket känslor där ute. Vi alla älskar hockey. Men saker som jag säger på isen säger jag inte till spelaren personligt, jag säger det till honom som hockeyspelare. Sen kan jag vara polare med alla utanför isen. Men det är klart att man inte ska använda sådana ord som jag sa. Jag tror att det är bra att vi tagit upp det nu. Synd att det drabbar mig och laget, men ungdomar och barn ska se att det här snacket inte är bra. Det är lika bra att vi tar upp det och försöker avstå det så mycket som möjligt. Jag får ta det, skämmas lite och stå i skamvrån.

”Säger korkade grejor”

Samtidigt har Marcus Sylvegårds pappa, Patrik Sylvegård, Malmös sportchef, riktat kritik mot sonens avstängning.

– Man kan fråga sig var gränsen går och vad som är kränkande. Om jag säger ”bögjävel” till dig på isen, då skrattar man ju bort det. Det sägs mycket värre saker som domaren inte reagerar på, sa Patrik Sylvegård till SVT i söndags.

Marcus kritiserar sin pappas utspel.

– Han kan uttala sig lite dumt. Jag vet hur han menar men han är inte så smart. Han går ut och säger lite korkade grejor i media och man vrider och vänder på det, säger Marcus Sylvegård.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Publicerad: