Första orden från sjukhuset: Ska opereras

Sophia Flörsch i våldsam krasch i Macaus GP

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

17-åriga Sophia Flörsch kraschade dramatiskt under formel 3-tävlingen i Macaus GP.

Hon drabbades av en ryggradsfraktur.

”Jag ska opereras i morgon bitti”, skriver Flörsch i ett uttalande från sjukhuset.

Inför dagens formel 3-tävling i Macaus GP verkade Sophia Flörsch optimistisk. På Twitter retweetade hon den glada hälsningen ”god morgon Macau (...) är du uppspelt?”.

Men racet gick inte alls som hon hade hoppats.

Rörliga bilder visar hur den 17-åriga tyskan tappar kontrollen över bilen på det fjärde varvet. Vid den skarpa så kallade Lisboakurvan har hon ingen chans att svänga utan flyger över stängslet och kraschar våldsamt.

Sophia Flörsch.
Foto: Twitter
Sophia Flörsch.

Tagen till sjukhus

Loppet avbröts och länge saknades information om hur tyskan klarat kraschen. Men enligt grandprix247.com meddelar de kinesiska arrangörerna att tyskan inte var den enda som skadades:

”Fem individer var involverade i olyckan i Lisboakurvan. Alla var vid medvetande under transporten till sjukhus och får nu medicinsk behandling. Två förare, två fotografer och en funktionär”, citerar sajten.

”Ska opereras”

Senare på söndagen kom beskedet att Sophia Flörsch fått en fraktur i ryggraden. 17-åringen har uttalat sig från sjukhuset – och ger ändå lugnande besked.

”Jag vill bara berätta för alla att jag mår bra men ska opereras i morgon bitti”, skriver hon på Twitter.

Macaus GP är allmänt ansedd som en av världens svåraste banor. Ayrton Senna och Michael Schumacher har vunnit formel 3-loppet, precis som svenske Felix Rosenqvist (2014 och 2015).

Efter en paus på en timme återupptogs loppet och de elva sista varven kördes. Britten Dan Ticktum, som startade i pole position, vann före svenske Joel Eriksson.

Publicerad:

LÄS VIDARE