Viasat sänder rallycross-EM

Publicerad:
Uppdaterad:

Direktsänder från deltävlingen i Höljes

Viasat har säkrat rättigheterna till Rallycross-EM.

Därmed kan Viasat Motor addera ytterligare en motorrättighet till en redan späckad portfölj.

– För tv-tittarna kommer det här att bli jättebra, säger 14-faldige Europamästaren Kenneth Hansen.

Med premiär den 2 maj kommer Viasat Motor att sända ett timmeslångt sammandrag från varje tävlingshelg.

– Det känns som ett kanonpaket. I ett highlightsprogram kan man plocka det bästa, för det går aldrig att säga om det är A-finalen som kommer bjuder på den största dramatiken, säger Kenneth Hansen.

Men som extra krydda kommer Viasat Motor även att bjuda livesändningar från hela den svenska deltävlingen, publikfesten i Höljes första helgen i juli.

– Höljes är en älskad tävling av de allra flesta förarna, förutom de som inte gillar alla hopp. Det är svårt att vara oberörd på hemmaplan, och man taggar till lite extra, säger Hansen trots sina fantastiska 14 EM-titlar.

– Jag kan inte riktigt säga att det är den 15:e titeln som hägrar. Jag försöker istället se det race för race. Jag tycker inte det är så kul att nöja mig med en tredje-, fjärdeplats bara för att samla poäng. Men samtidigt har just den inställningen sänkt mig några gånger, när jag försökt ta ledningen och istället slutat sexa, säger Hansen som trots han kört rallycross sedan 1983 fortfarande har hungern och ivern intakt.

– Visst, både rally och racing har sin tjusning. Men rallycross är så explosivt, intensivt och adrenalinfyllt. Det är verkligen ett monster som man ska tygla.

Sportbladet.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally