Publicerad:
Uppdaterad:

”Valentino kan vara borta i fem månader”

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Läkarna osäkra på hur
länge Rossi blir borta

Valentino Rossi vurpade under träningen inför MotoGP-loppet på Mugello och bröt högra underbenet. Han opererades i tre timmar och nu talas det om att han blir borta i fyra fem månader.

Valentino Rossi anländer till sjukhuset efter sin krasch där han bröt högerbenet.
Foto: AP
Valentino Rossi anländer till sjukhuset efter sin krasch där han bröt högerbenet.

Olyckan inträffade när Valentino Rossi var på väg in i kurvan Biondetti två. Han tappade greppet bak och råkade ut för en highsider som skickade honom av banan.

Enligt den italienska tidningen Gazzetta dello Sports webbplats var det Rossis första varv på hårda däck. Italienaren saktade in för att köra om en annan förare, när han sedan slog på igen släppte greppet. Enligt Gazzettan kan däcken ha hunnit kallna under manövern. Benbrottet var elakt, båda benpiporna i underbenet var av och hade gått genom huden.

Opererad i tre timmar

Rossi flögs till ett sjukhus i Florens och opererades under tre timmar då läkarna spikade ihop frakturerna.

– Operationen har gått bra och det dröjer nog ungefär fyra fem månader innan Rossi återhämtat sig fullt, men vi får se, säger doktor Claudio Costa som har svårt att uppskatta hur länge Rossi blir borta, till Gazzetta dello Sport.

I samband med MotoGP-loppet på Mugello banan har åskådarna visat sina sympatier för den skadade världsmästaren. Skyltar med krya på dig-hälsningar eller Rossis startnummer 46 har synts överallt runt banan.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN