Dackarna nya serieledare

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Fem matcher lång blev Piraternas segersvit. Sen satte Västervik lite överraskande stopp för östgötarnas framfart och vann hemma med 53–43.

Nya serieledare är Dackarna som vann med 60–35 borta mot Valsarna.

Rune Holta.
Foto: SCANPIX
Rune Holta.

Piraterna kom till Västervik med fem raka segrar och hade så långt imponerat. Men i Västervik tog det stopp. Hemmalaget visade upp en jämnhet som kommer att kunna räcka långt även i fortsättningen. Tomasz Gollob blev bäste poängplockare i hemmalaget.

– Vårt mål är att nå slutspel så med tanke på det var det mycket viktigt för oss att slå ett så pass bra lag som Piraterna, sade Västerviks lagledare Mikael Messing.

I Piraterna inledde Antonio Lindbäck med en heatseger men tog sedan inte en poäng till och Greg Hancock fick vänta till kvällens allra sista heat innan han var först över mållinjen.

– Jag är nöjd att vi fick bonuspoängen, men jag vet inte om vi gjorde oss förtjänta av den, sade Piraternas sportchef Stefan Andersson.

– Vi var inte tillräckligt smarta i första sväng. Man måste kunna slå av på gasen och gå invändigt. Men det kanske var nyttigt för laget att åka på en förlust och komma ner på jorden efter den fina start vi haft, fortsatte han.

Dackarna i topp

Nya serieledare är Dackarna som vann i utklassningsstil borta mot Valsarna, i en match som försenades av regn och vurpor. Hemmalagets Henrik Gustafsson vurpade i sitt första heat och kastade sedan in handduken. Gustafsson körde på Dackarnas Ludvig Lindgren som redan låg på banan men drabbades värst själv.

– Jag slog i huvudet rejält. Jag har kört för många tävlingar med hjärnskakningar så det är bättre att vara försiktig. Det är tidigt på säsongen, sade Gustafsson.

Jonsson i form

Dackarnas Andreas Jonsson visade fin form inför lördagens VM-tävling, svarade för flera vassa omkörningar.

– Ändå känns det inte riktigt bra i kroppen, jag håller på att bli förkyld och vill bara hem och vila, sade Jonsson.

– Vi åkte färja till Sverige i natt och det gungade mycket. De började täcka av livbåtar och ta fram flytvästar så det gick inte att sova och det kanske är det jag behöver, fortsatte han.

Lejonen vann hemma mot Rospiggarna 54–42. Hemmalaget fördelade poängen relativt jämnt mellan förarna. I Rospiggarna som ännu är poänglöst tog tre av lagets förare 36 av 42 poäng.

Vargarna som förra året körde SM-final förlorade tredje raka matchen. Indianerna vann 52–44 på hemmaplan.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN