Stjärnan stängs av – attackerade åskådare

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Missar avgörande kvartsfinalen

Efter matchen tog AIK:s Alexander Egebrant till våld mot en Falunsupporter som nu polisanmält landslagsstjärnan. Till vänster supportern som gjort polisanmälan. Enligt honom siktade AIK-spelaren mot huvudet.
Foto: PRIVAT/BILDBYRÅN
Efter matchen tog AIK:s Alexander Egebrant till våld mot en Falunsupporter som nu polisanmält landslagsstjärnan. Till vänster supportern som gjort polisanmälan. Enligt honom siktade AIK-spelaren mot huvudet.

AIK:s Alexander Egebrant hånades av en åskådare efter förlusten i den fjärde kvartsfinalen mot Falun och svarade med att slå till mannen med klubban.

Nu stängs landslagsmannen av i väntan på den slutgiltiga domen och missar därmed den avgörande femte matchen på fredag.

– Tills alla handlingar kommit in och beslut fattas får han inte spela, säger Disciplingruppens ordförande Anna-Karin Årman Cortelius till Sportbladet.

Alexander Egenbrant var rejält uppretad efter strafförlusten mot hans gamla lag Falun. Då hånade en supporter AIK-spelaren. Sedan går åsikterna i sär.

– Jag upplever att han är på väg över båset och beter sig hotfullt, så jag värjer mig, sade Egebrant.

– Han slog ett yxslag med klubban rakt mot mitt huvud, säger åskådaren

Kommer att stängas av

Disciplingruppen har nu fått in anmälan och stänger av Egebrant i väntan på beslut. En ovanlig åtgärd som tydligt signalerar att backen har en avstängning att vänta när den slutgiltiga domen kommer.

– Ja, en förutsättning för att man ska kunna stängas av under utredning är att förseelsen man gjort leder till avstängning, säger Anna-Karin Årman Cortelius.

Vägrar kommentera

24-åringen missar därmed med all sannolikhet den avgörande kvartsfinalen mot Falun på fredag.

– Med det beslutet vi tagit kommer han inte att spela den. Men han har rätten att överklaga till Riksidrottsnämnden men jag har ingen aning om hur snabbt de kan ta upp ärendet.

Alexander Egebrant vill inte kommentera avstängningen utan hänvisar till sportchefen Erik Bjerlestam.

– Ingen i AIK har sett händelsen utom Alexander Egebrant. Vi är ingen domstol och kan inte döma utan fakta, säger Bjerlestam.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN