Annas motorlista

POLE POSITION

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1) P-G Andersson

En blågul ljuspunkt i Svenska rallyt. I måndags rattade han en Super 2000-bil för första gången, i torsdags var han snabbast på den inledande superspecialen i Karlstad och i går vann han och Anders Fredriksson alla sträckor i sin klass. Han har nu 1.09,2 minuter ner till Janne Tuohino, Finland och 2.55,7 ner till fyran Patrik Sandell inför den andra dagen.

2) Mikko Hirvonen

Finländaren som aldrig vunnit Svenska rallyt är i ledningen inför den andra dagen, Fordföraren har 6,2 sekunders försprång till den regerande världsmästaren Sébastien Loeb, Citroën och ytterligare 4,4 sekunder före den andre Citroënföraren Daniel Sordo.

3) Kimi Räikkönen

Enligt Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko finns det en bakdörr till F1 - och till Red Bull. När Mark Webbers kontrakt går ut nästa år kan finländaren bli teamkompis med Sebastian Vettel:

- Vi får se hur det går för honom i rally-VM, vad han känner för efter säsongen. Men det är absolut ingen dum idé, om jag uttrycker mig så, säger Marko till motorsporttotal.

4) Felix Rosenqvist

18-åringen lämnar Formel Renault för Formel 3. Han ska köra för Performance Racing i den tyska serien.

5) Neil Duncanson

Boss för WRC-promotorn North One som pratar om att klassiska Monte Carlorallyt nästa år blir premiärtävlingen i både IRC och WRC. Tävlingen fyller 100 år 2011. Kontakten med IRC är redan tagen:

- De verkar inte vilja stänga dörren, säger Duncanson till Speedweek.

6) 25 poäng för vinst

Även rally-VM får ett nytt poängsystem i år. Precis som i F1 är det numera tio ekipage som får poäng enligt följande: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

7) FIA

Har bestämt sig för att startvikterna inom F1 är hemliga 2010. En annan ändring är att den som tappar en placering under formationsrundan måste ta tillbaka den innan den första linjen för säkerhetsbilen. Annars tvingas man starta från depån.

8) Richard Phillips

Han är vd på Silverstone och meddelar att de nya sektionerna på banan ska användas till Formel 1 2010.

9) Nicky Hayden

Efter MotoGP-testet i Malaysia reste Ducatis förare till Madrid för att operera bort ärrvävnad i höger arm. Han kommer att vara med på nästa test den 25-26 februari.

10) Jorge Lorenzo

MotoGP-tvåan är skadad. Han föll när han tränade motocross och bröt ett ben i handen och skadade tummen. Läkarna har opererat in en liten titanplatta och nu får han bära en skyddshandske i mellan fyra och sex veckor. Därmed missar Yamahaföraren testerna i Sepang nästa vecka.

MOTORSTOPP

Timo Glock

Han skadade frontvingen på sin Virgin under F1-testerna i Jerez och teamet saknade en reservdel. Det gjorde att torsdagens tester var över efter bara elva varv och man fick vänta till fredag eftermiddag för att få nya delar. Då hann Lucas di Grassi köra åtta varv. Annars har det mest regnat under testerna i Spanien.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM