Motorsport

Formel 3-team ger Blomqvist svar på tal

Av: 

Magnus Herbertsson

SPORTBLADET

Avfärdar kritiken från Viasatkommentatorn

Felix Rosenqvists team tycker att kritiken från Viasats F1-kommentator Janne Blomqvist var obefogad.
Felix Rosenqvists team tycker att kritiken från Viasats F1-kommentator Janne Blomqvist var obefogad.

I en tidigare artikel i Sportbladet bedömde Viasats F1-kommentator Janne Blomqvist fyra svenska förare som är på väg mot F1. I hans utlåtande fick Felix Rosenqvists team kritik. Nu ger teamet svar på tal.

– Vi delar data med de andra teamen som har VW-motorer, den datan och den statistiken vi har visar att Blomqvists påstående inte stämmer, säger ägaren Bobby Issazadhe.

Janne Blomqvist ansåg att teamet inte har resurserna som krävs för att vidareutveckla bilen och att många anser att Felix Rosenqvist är värd ett bättre team.

”Påståendet stämmer inte”

– Varken våra förare, Svenska Bilsportförbundet, Volkswagen Motorsport eller nuvarande sponsorer delar den uppfattningen. Blomqvist har inte någon som helst inblick i vår historik, finansiella resurser eller vår tekniska kompetens, säger Issazadhe.

– Som motorjournalist bedömer jag vad jag ser efter egen åsikt och jag har full förståelse för att den inte alltid delas av alla. Ingen skulle vara gladare än jag om Performance Racing och Felix skulle sluta allra längst fram i tyska F3 eller vilken serie de än skulle tävla i, säger Janne Blomqvist till Sportbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport