Lill-Lövis: ”Det blir inte blodigt allvar”

avAnders Forsberg, Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Forne F1-föraren om
loppet på Anderstorp

Emerson Fittipaldi och Stefan ”Lill-Lövis” Johansson möts på Anderstorp i augusti.

De legendariska F1-giganterna bjuder upp till dans på Anderstorp i augusti. Då fajtas ”Lill-Lövis” Johansson mot forna superstjärnor som Emerson Fittipaldi och Reine Wisell. Roxette kommer också att spela under racehelgen som har något både för stora och små.

Som Sportbladet nyligen avslöjade kommer flera legendariska F1-förare att samlas på Anderstorp den 13-15 augusti för välgörenhetstävlingen The Race Legends.

Bland de förare som är klara för tävlingen finns Emerson Fittipaldi, Johnny Herbert, Jaques Laffite, Emanuele Pirro, Marc Surer, Reine Wisell och Stefan ”Lill-Lövis” Johansson.

”Lill-Lövis”, Sveriges senaste F1-förare, ser fram emot tävlingen.

Avslappnat race

– Det ska bli roligt, formatet på tävlingen är skoj, det är lite mer avslappnat. Det är ju inte blodigt allvar utan man träffar gamla kompisar och har kul, förklarar Johansson som ännu inte vet så mycket om vilka förare han kommer att få möta eftersom hela startfältet inte är klart än.

Målet är att ställa 20 förare på startlinjen, arrangören förhandlar med ett flertal legendarer, men än så länge är bara sju förare klara.

– Det blir jättekul att träffa alla mina vänner igen, säger Emerson Fittipaldi.

Brasilianaren var som bäst fyra på Anderstorp 1974 och är sugen på revansch i comebacken.

Formel 1-legendarerna kommer att tävla i Formel Renault 2.0-bilar som har en toppfat av 260 kilometer i timmen. Upplägget är fri träning, tidskval och sedan två tävlingsrace.

Under 1970-talet kördes sex F1-lopp på Anderstorp. På senare år har även WTCC-lopp körts på banan.

Helgen den 13-15 augusti bjuder inte bara på höjdpunkter när det gäller biltävlingarna. Förutom F1-legendarerna kommer det också att tävlas i fyra supportklasser, GT-bilar, superkart, historiska formelbilar och mc-klassen superbike challenge. Roxette kommer också att göra sin första spelning i Sverige sedan 2001. Per Gessle och Marie Fredriksson framträder på Anderstorp på lördagen den 14 augusti.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1