P-G kör Hennings Ford

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tar över Solbergs bil i Bulgariens VM-rally

Henning Solberg under Portugals VM-rally. Det är den här bilen P-G Andersson ska köra i Bulgarien.
Foto: Francisco Seco, AP
Henning Solberg under Portugals VM-rally. Det är den här bilen P-G Andersson ska köra i Bulgarien.

P-G Andersson ska köra Henning Solbergs Ford Focus under Bulgariens VM-rally. Henning själv funderar nu på att ställa upp i Fords Super 2000-Fiesta.

– Om jag kör i Bulgarien bilr det med Fiestan, säger norrmannen.

Petter Solbergs bror Henning tävlar för Stobart M-Sport, just det team som gett P-G Andersson chansen att prova en WRC-bil under Bulgariens VM-rally.

Det är också Henning Solbergs bil som svensken kommer att köra. Enligt Fordbasen Malcolm Wilson har deltävlingarna i Bulgarien och Tyskland inte varit aktuella för Solberg, vilket alltså lämnar en öppning för P-G Andersson att köra bilen. Henning Solberg har inte heller någon förkärlek för asfaltrallyn, vilket också är en anledning till att norrmannen valt bort Bulgarien.

Men nu tycks han ändå fundera på att ställa upp i tävlingen.

– Om jag kör i Bulgarien så blir det med Fiestan, säger Solberg till wrc.com och syftar på Fords Super 2000-bil.

Men han förklarar också att starten i Bulgarien är långt i från klar.

– Vi får se hur det blir, säger Solberg.

Kan bli fler chanser

P-G Anderssons chans att prova WRC-bilen är en engångsmöjlighet, men Malcolm Wilson utesluter inte att det kan bli fler tillfällen för P-G om han sköter sig.

– Det ska bli intressant att se vad han gör av det här. Jag tror att det är en del folk som har haft ögonen på honom ett tag. Vi har i allra högsta grad varit medvetna om honom, säger Wilson som är nyfiken på att se Andersson agera under pressen vid en VM-tävling.

Henning Solberg kommer att vara tillbaka bakom ratten i WRC-Focusen till VM-rallyt i Finland den 29-31 juli. Men det har ryktats om att hans framtid i Stobart teamet är osäker ända sedan han han lät bli att närvara vid den officiella teamfotograferingen i Portugal och bara skickade sin kartläsare Ilka Minor, skriver wrc.com.

P-G Andersson är just nu i Italien för att köra Rally Sardinien som ingår i IRC-serien. Här kommer P-G att köra en Mitsubishi Evo X tillsammans med kartläsaren Anders Fredriksson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN