Märtin testar Mini

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Estländaren Markko Märtin deltog i testet i Portugal

Mini testar sin nya rallybil i Portugal.
Foto: Prodrive
Mini testar sin nya rallybil i Portugal.

Minis debut i rally-VM nästa år kryper allt närmare. Nu har Prodrive som bygger bilen genomfört de första grustesterna under en vecka i Portugal.

Efter att ha genomfört de första testerna, mestadels på asfalt under fyra dagar i Warwickshire, har Prodrive tagit Minis nya rallybil till Portugal för ytterligare en veckas tester.

En veckas grustest

– Precis som med alla helt nya bilar är det viktigt att ta sig tid för att kolla att alla system fungerar innan man ger sig i väg på ett veckolångt grustest, förklarade Prodrives tekniske chef David Lapworth i ett pressmeddelande innan avresan.

Bilen som har testats i Portugal har haft ett tillfälligt chassi och aerodynamiskt paket, medan man fortfarande jobbar med den slutliga versionen av bodykitet till rallybilen.

De båda förarna Mads Østberg och Marcus Grönholm har båda erbjudits att testa bilen, men även estländaren Markko Märtin finns med i bilden. I det videoklipp som presenteras härintill är det Märtin som kör.

Mini har kontrakterat en förare till nästa säsong, britten Kris Meeke. Svenske P-G Andersson för samtal met teamet, men inget är ännu klart.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN