”När tävlingen är slut ska bilen vara slut”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Michael Jernberg sastsar allt för att nå EM-medalj

Foto: Lennart Pettersson, Skoda
Michael Jernberg har fortfarande chansen på en EM-medalj om han lyckas slå Kenneth Hansen och Liam Doran i Tjeckien.

EM-guldet är redan utdelat, men Michael Jernberg hoppas på att kunna bärga EM-silvret när årets sista race körs i Tjeckien.

– Vi kommer att ladda på så mycket vi vågar. När tävlingen är slut ska bilen vara slut, säger Jernberg i ett pressmeddelande.

Förra helgen säkrade norrmannen Sverre Isachsen EM-guldet i rallycross. Men vilka förare som ska ta hand om de övriga medaljerna avgörs i helgens sista deltävling i Tjeckien.

Jernberg i Skodaland

Inför finalracet är Lian Doran tvåa med 121 poäng och Kenneth Hansen trea med 119.

Skodaföraren Michael Jernberg som med sina 114 poäng är fyra i tabellen, har i det närmaste hemmaplan. Skodafabriken ligger bara ett par mil från rallycrossbanan i ?eská Lípa.

– Jag känner ingen press på mig över att finalen avgörs på Skodas hemmaplan, men vinner jag på söndag kommer varenda arbetare på fabriken att känna glädje över det på måndag morgon. Därför vore det extra roligt att få lyckas just här, säger Jernberg i ett pressmeddelande.

Inför finalen kommer Jernberg att få hjälp av Öhlins för att justera stötdämparna på bästa sätt.

– Vi har haft svårt att få till inställningarna på bilen, säger Jernberg som hoppas att extra tekisk support ska göra susen.

– Vi kommer att ladda så mycket vi vågar. När tävlingen är slut ska bilen vara slut. Hoppas bara att motorn håller hela vägen, säger Skodaföraren.

Måste slå Hansen och Doran

För att EM-silvret ska gå till Jernberg krävs att han slår både Kenneth Hansen och Liam Doran.

– Så kanske det är. Själv räknar jag aldrig på förutsättningarna innan en tävling och har inte gjort det den här gången heller. Det är ingen idé att tänka för mycket. Jag kör och gör så gott jag kan. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Michael Jernberg.

EM-finalen körs den 18-19 september och sänds i Viasat Motor måndag den 20 september klockan 22.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport