”Skulle aldrig överlevt kampen med Vettel”

SPORTBLADET

Webber om upp och ner-säsongen med Red Bull

Mark Webber är övertygad.

– Egentligen skulle jag aldrig ha överlevt kampen mot Sebastian Vettel.

2009 var en tung säsong för Mark Webber, hans resultat blev sämre under hösten samtidigt som Sebastian Vettel visade att han är Red Bulls framtidsman.

Därför var det många frågetecken inför årets säsong.

– Egentligen skulle jag aldrig ha överlevt kampen mot Sebastian Vettel, säger Mark Webber till Autosport.

– Men det gick rätt bra.

Vann fyra lopp

Han startade i från första startled vid tolv tillfällen, han hade pole fem gånger, stod på pallen tio gånger och vann fyra race.

– Det var en otrolig säsong, det var många fantastiska lopp och flera väldigt ovanliga situationer.

Framförallt var det många heta situationer mellan stallkompisarna i Red Bull, så som kollisionen i Istanbul. Sebastian Vettel försökte köra om Mark Webber som var i ledningen, men de körde ihop och Vettel tvingade bryta medan Webber tog sig i mål som trea.

– Ja det var ett sådant tillfälle som man inte önskar sig, säger han.

”Det slutade bra”

– Jag vill inte säga att det var oundvikligt för när du har två förare i toppen så kan de inte ge bort saker gratis och då kan det hända.

Efter kraschen skyllde Red Bulls höjdare på Webber, men sedan fick han också ut någonting av det. Han fick teamet att se att det var två förare i toppen, inte bara Sebastian Vettel.

– Hade jag släppt förbi Seb i Turkiet så kanske VM hade slutat på ett helt annat sätt och teamet kanske hade agerat på ett annat sätt också. Men nu slutade det bra, säger Mark Webber.

– Nu vet teamet hur man hanterar en situation där man har två förare med i toppen och det är ett fantastiskt problem. Det är många team som gärna hade haft det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1