Richard Göransson är på väg mot 100

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

BMW-föraren kör sitt hundrade STCC-lopp i Karlskoga

Richard Göransson vann det ena racet på Knutstorp. I helgen kan han få anledning att jubla igen, Göransson kan bli STCC:s mest framgångsrike förare.
Foto: mediaempire
Richard Göransson vann det ena racet på Knutstorp. I helgen kan han få anledning att jubla igen, Göransson kan bli STCC:s mest framgångsrike förare.

I helgen kan Richard Göransson ratta hem rekordet och bli STCC:s mest framgångsrike förare.

– Det känns lite speciellt att få fira jubileum på sin hemmabana, säger han till stcc.se

Om allt går vägen för Richard Göransson i helgens STCC-lopp på Gelleråsen, kan han åka hem från Karlskoga med hundra race under bältet.

Vinnarprocenten för BMW-föraren är hög, hittills har han vunnit vart tredje lopp han har kört i serien.

– Det är ju coolt, jag gillar ju att vinna. Men jag blev faktiskt förvånad när jag fick reda på hur många race jag har kört, men jag antar att jag börjar väl bli en av rävarna i STCC, säger han.

Tre titlar

Göransson har tre STCC-titlar i bagaget, från åren 2004, 2005 och 2008. Tillsammans med Fredrik Ekblom är han den ende som vunnit tre gånger. Under 95 av de lopp Richard Göransson har kört har han rattat en BMW. Teamen han har kört för har varit WestCoast Racing och Flash Engineering.

Jan ”Flash” Nilsson har länge haft flest individuella segrar, men vinner Göransson i helgen kan han gå förbi sin forne teamchef och bli ensam om rekordet. Efter sju säsonger har Göransson samlat på sig 31 segrar och varit på pallen 47 gånger av 91 möjliga.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

STCC

Motorsport

BMW