Larsson skrällde i Grand Slam-debuten

SPORTBLADET

PARIS. Anastasija Sevastova vann nyligen WTA-turneringen i Estoril.

I dag blev hon förnedrad av Grand Slam-debutanten Johanna Larsson.

– Det här är helt sjukt, jublar 21-åringen efter skrällsegern i Öppna franska.

Foto: Johanna Larsson.

Johanna Larsson såg inte nervös ut när hon klev ut på bana 17 på Roland Garros för att spela sitt livs första match i en Grand Slam-turnering.

Det var hon inte heller.

Tagen av stundens allvar

Faktum är att Anastasija Sevastova verkade mer tagen av stundens allvar.

– När jag skulle returnera hennes första serve kom jag på mig själv. Wake up! Du är ju inte ens nervös. Kanske var det bra att jag inte var så himla pirrig. Det gick ju hyfsat snabbt, säger Johanna Larsson.

Visst, efter 61 minuters spel hade hon vunnit med 6-2, 6-2 mot den 57:e-rankade lettiskan.

– Det är otroligt roligt. Jag har aldrig mött en högra rankade spelare och kunde spela helt utan press. I dag ska jag definitivt njuta av min första ”Slam-vinst”, säger Johanna.

Segern betyder mycket för svenskan, inte minst ekonomiskt. Hon ligger på 113:e plats på världsrankingen och har inte alltid råd att resa med sin tränare, Mattias Arvidsson.

”Betyder otroligt mycket”

En plats i andra omgången i Öppna franska är värd 25 000 euro, motsvarande 245 000 kronor.

– Det betyder otroligt mycket. Tennis är ju en sport med otroligt mycket pengar och glamour, men är du utanför topp 100 ser du knappt skymten av sedelbuntarna. Jag går back. Under 2009 handlade det om flera hundra tusen, berättar Johanna Larsson.

Utan stöd från sponsorn Erik Ullsten, Svenska tennisförbundet och inkomsterna från tyska ligan hade hon inte kunnat satsa helhjärtat på tennisen.

I andra omgången får Johanna Larsson möta Akgul Amanmuradova, som sensationellt besegrade Maria Jose Martinez Sanchez med 6-2, 6-4.

– Jag vet inte vem hon är, men ska spana lite extra. Jag vill gärna vinna en match till. Helst vill jag fira nästa lördag, även om det är långt dit, säger Johanna Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis