Vettel dominerar i Ungern

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Ferrari var långt efter

Sebastian Vettel dominerar.

Än så länge.

Tysken var snabbast under båda träningarna i Ungern.

F1-förarna hade tur med vädret i Ungern, det förväntade regnet kom aldrig och teamen kunde köra igenom två bra pass. Snabbast var Red Bulls Sebastian Vettel som under eftermiddagen hittade ytterligare en sekund att kapa och körde ett varv på 1:20.087.

En halv sekund bakom återfanns Ferraris Fernando Alonso som vann i Tyskland förra helgen och sedan placerade sig nästa bil från Red Bull och därefter nästa Ferrari.

- Jag tror att avståndet ljuger något, luckan var väldigt stor och vi vet vad det beror på. jag är säker på att det bli jämnare under lördagen, säger Sebastian Vettel i en kommentar.

– Vi var inte allt för tunga. Men det var en bra dag, vi hade inga problem med bilen. Alltså en helt vanlig fredag.

Räknar inte bort Ferrari

Han räknar med att Ferrari kommer att vara lika starka i Ungern som de var i Tyskland, där han var trea bakom två röda bilar:

– Sett till longrunsen så var tiderna rätt jämna. De kommer säkert att köra bra i morgon. Det är alltid svårt att tolka tiderna från morgonen, vi var överraskande långt före alla andra. Men vi vet varför. På fredagen är det viktigt att man är bra med både när tanken är tung och när den är full och jag tror att vi är på rätt väg.

Red Bull är bara ett av teamen som kommer att köra utan F-ducts i Ungern eftersom banan nästan inte har några rakor.

Force Indias Adrian Sutil och Lotus Heikki Kovalainen tillbringade mycket träningstid i garaget med tekniska problem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1