Marcus Ericsson tror på en vändning i helgen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kraven att svensken presterar ökar allt mer

Foto: Marcus Ericsson racing
Marcus Ericsson gillar Hockenheim och tror att det kan vända nu. Men teamet behöver kvala bättre för att helgen ska bli lyckad.

Ska vändningen komma nu?

– Ja, säger Marcus Ericsson.

– Det känns riktigt bra inför Hockenheim.

En tung helg på Silverstone och Marcus Ericsson ligger på en tolfte plats av 25 förare i GP2. En placering som han gärna vill förbättra när nu andra halvan av årets GP2-säsong har inletts.

– Hockenheim är en bana som jag känner igen och trivs på, säger han.

– Jag har kört Formel 3 där och jag har testat med Formel BMW, vissa banor har man flyt på och det är en sådan. Sedan är det klart att det hjälper att jag har kört bra där tidigare. Det är lite av en favoritbana, absolut.

Vad har du för målsättning?

– Jag skulle jättegärna ta poäng i båda racen, men för att lyckas med det så måste vi kvala bättre än vad vi har gjort. Så det stora målet är ett bättre resultat i kvalet och får vi ett genombrott i kvalet så är topp åtta ingen omöjlighet. Vi har bra fart i racen, men vi har haft större problem i kvalet.

Anledningen till varför teamet har haft svårt att hitta bra fart i bilen under ett varv kan han inte riktigt svara på.

– Vi måste jobba på den biten och det finns bra fart i den, men det är naturligtvis lättare om man inte står i mitten och måste jobba sig uppåt. Där är det en risk att man får problem och vi har haft lite för mycket strul i år.

Halva säsongen är körd, vilken är din egen analys?

– Jag hade inte förväntat mig att jag skulle vinna något race, men det har jag gjort. Däremot hade jag hoppats på att jag skulle ta fler poäng och vara betydligt jämnare än vad jag har varit.

Marcus har bara tagit åtta poäng på de inledande fem racen och han tog samtliga under helgen i Valencia.

– Nu är det otroligt viktigt att vara bra och göra resultat i den andra delen av säsongen, det betyder allt inför framtiden, säger han.

– Folk vet att den första delen är en läroperiod för oss rookies, men under den andra halvan så måste man prestera. Så det är dags nu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2