Isachsen utmanar Bräck

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

I helgen möts racingstjärnan och rallycrossmästaren
i X Games i Los Angeles

Foto: Magnus Liam Karlsson
Kenny Bräck ska försöka vinna X Games i år igen. Han får konkurrens av Europamästaren i rallycross, Sverre Isachsen.

I helgen är det dags för X Games i Los Angeles. Kenny Bräck ska försöka försvara sin seger från förra året, men han får konkurrens av Europamästaren i rallycross, Sverre Isachsen.

– Jag tror inte att folk i Europa förstår hur stort X Games är, säger Isachsen i ett uttalande på sin webbplats.

Foto: Scanpix
Sverre Isachsen ska köra X Games för Subaru.

Kenny Bräck som precis som förra året tävlar i en Ford Fiesta, kör både rally racing-klassen som han vann i fjol och den nya klassen superrally som är ungefär som rallycross. Amerikanerna Tanner Foust och Ken Block kör också Ford Fiesta och konkurrensen i helgen blir hård.

Utslagningsheat

– Det blir en tuff tävling, det är ju väldigt chansartat eftersom man möter varandra i utslagningsheat, misslyckas man är man borta direkt. Ingen kan göra en perfekt tävling, det handlar om att minimera misstagen och improvisera, säger Kenny Bräck till Sportbladet.

En av motståndarna Bräck får möta är regerande Europamästaren i rallycross, norrmannen Sverre Isachsen som ingår i Subarus team.

– Jag har aldrig varit i USA, och ser verkligen fram emot det. Jag tror inte att folk i Europa förstår hur stort X Games är, säger Isachsen i ett uttalande på sin webbplats.

Allt är nytt för Isachsen

Norrmannen tävlar tillsammans med Travis Pastrana och Dave Mirra som också kör Subaru. Pastrana är mest känd för sin karriär i freestyle motocross, men tävlar också i rally. Det gör även Dave Mirra som har rekordet för flest medaljer i X Games då han tävlat i BMX-klassen.

– Banan, bilen och konkurrenterna är nya för mig, så vi får se hur det går, säger Sverre Isachsen försiktigt i ett pressmeddelande.

Bräck och Isachsen tävlar på lördag den 31 juli, då både rally racing- och superrally-klasserna avgörs. X Games sänds i den amerikanska tv-kanalen ESPN America.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport