Läskigt vilken koll Stefan Holm har

SPORTBLADET

Många sportintresserade har ungefär samma läggning. De är kalenderbitare, de är intresserade av geografi och kartor och de tycker om frågesport och att tävla själva.

Ett program som förenar mycket av det där och som många sportintresserade verkar gilla är På spåret, men så mycket sport består inte det av.

Sportrelaterade underhållningsprogram verkar svårt. Time out är till exempel mest för konstruerat och vulgärt.

Sport-Jeopardy fungerar däremot bra. Den här veckan tävlar sportkändisar mot varandra hos Adam Alsing.

Stefan Holm (höjdhopparen, inte Sportbladetmedarbetaren) slog först ut Niklas Jihde och Anette Norberg, sedan Emma Igelström och Magnus Wislander.

Programmet blir kul när många av ämnena är sportvarianter, inklusive ett ämne för de tävlandes egen sport.

Det är nästan lite läskigt hur Holm har koll på även bortdömda rekord och idrottarnas andra- och tredjenamn. Å andra sidan är han samtidigt bred med intresse även för musik och film.

I dag ställs Holm mot Stefan Andreasson och Maria Roth. Den förstnämnde kan bli underhållande.

Men naturligtvis tycker jag alltid framför tv-apparaten att jag slår de tävlande.

Den här veckan kan man hjälpa till att rösta fram tre finalister i varje kategori i Aftonbladets tv-pris.

I finalen av Bästa sportprofil vill jag se Chris Härenstam för sina referentinsatser i fotbolls-VM och bandysändningarna, Jessica Almenäs för sin betydelse i travsändningarna och Hasse Backe för förmågan att kunna lära ut med hjälp av ord istället för penna.

Rockbjörnen-galan förra veckan, Idrottsgalan i måndags och Årets Häst-galan på fredag. Det finns vissa kontraster mellan alla tre.

Den sistnämnda sänder TV4 Plus en timme ifrån. Johan Edlund och Jessica Almenäs som konferenciers lovar piggare och rappare tillställning än de senaste åren med Leif ”Loket” Olsson och Lennart Persson, antagligen till gubbars upprördhet.

Och tro det eller ej, men Årets Häst-galan i Göteborg har nog den lugnaste efterfesten av de nämnda galorna. På lördag är det nämligen V75 på Åby med sedvanliga alkoholtester för de aktiva.

I kväll tittar jag på Drevet om ishockeyvåldet, vilket sedan fortsätter i Kalla fakta i morgon.

Mattias Karlsson