God natt Formel 1

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-05

Kvällslopp ska locka tittare

F1 ska utökas – med tre lopp.

Två av dem i mörker.

I framtiden kan det bli nödvändigt med strålkastare.

Det är tre år sedan F1-säsongen var så rofylld som i år, det är bara 17 lopp och stallen och förarna ser fram emot fler rekreationsfaser och möjligheter att utveckla bilarna.

Men det ska bli ett slut på det.

F1-gurun Bernie Ecclestone planerar för 20 lopp om året – två av dem ska gå på kvällstid.

– Det är just nu fem länder som väntar på att få arrangera ett lopp, vi strävar efter 20 lopp om året, säger Bernie Ecclestone enligt F1-total.

Han har redan skrivit kontrakt med Abu Dhabi för 2009 och ser nu utvecklingsmöjligheter i centrala och sydöstra Asien. Det enda problemet är att det ligger i fel tidzon för Europa där en stor del av stallen och sponsorerna hör hemma.

Passar i Asien

Eftersom tobaksreklam är förbjudet i Europa vill F1 gärna hitta andra världsdelar att köra loppen i, men problemet är att väldigt få TV-tittare vill se loppen som körs i Asien eftersom de avgörs på morgonen europeisk tid.

Men Bernie

Ecclestone ser en lösning på det problemet.

– Jag skulle gärna se ett eller två kvälls- eller nattlopp. Det skulle passa perfekt i Japan eller Kina, säger F1-gurun.

För Europa betyder det bästa sändningstid.

– Nu har jag lagt förslaget och vi får se vad som händer, säger Bernie Ecclestone – och den mannen får näst intill alltid sin vilja igenom.

Följ ämnen i artikeln