Knä Out VALUJEV – FORTFARANDE BEST

SPORTBLADET

Korsbandet av på McCline – båda boxarna utbuade

Foto: rekord Tre matcher kvar, sedan har Valujev tangerat Rocky Marcianos rekord på 49 raka segrar.

Han skulle möte boxaren kallad ”The beast”. Kanske var det därför Jameel McClines knän svek när han till slut ställdes i ringen med Nikolaj Valujev.

Matchen om WBA-titeln slutade i besvikelse och publiken buade ut de båda boxarna.

– Det var synd att det slutade som det gjorde, säger Valujev.

Det var i den tredje ronden av matchen om WBA-titeln som Jameel McCline gick i golvet. Men inte på det sätt som publiken hade trott, eller för den delen hoppats.

McClines knä vek sig under honom samtidigt som han försökte träffa världsmästaren Nikolaj Valujev med en högerkrok. Något gick sönder i knäet, möjligen korsbandet, och McCline kunde inte fortsätta.

– Vi gör om det här, sa amerikanen när han kramades om av Valujev som därmed tog sin 46 raka seger som proffs.

Försvarade titeln

Valujev försvarade sin titel, men efteråt beklagade han det som hade hänt.

– Jag är väldigt besviken över hur det slutade. Jag vet att publiken förväntade sig att matchen skulle hålla på längre, säger han.

Publiken buade högljutt när de förstod att matchen inte skulle fortsätta, men det var omöjligt för amerikanen som knappt kunde resa sig ens med assistans av sina tränare.

– Jag kommer att vara besviken över det här resten av mitt liv. Jag hade en fantastisk chans. Jag kunde ha slagit honom. Det är ganska stor risk att jag måste sluta nu, säger 36-årige McCline som fram till skadan stod upp bra mot ”The Beast from the East” som Valujev kallas.

Slut för McCline alltså, men Valujev fortsätter sin jakt på Rocky Marcianos rekord på 49 raka segrar. Nästan match kan bli mot ukrainaren Vladimir Klitjsko som håller bälten i IBF och IBO.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning