”Fult, dumt – och onödigt”

SPORTBLADET

Malin Baryard slår tillbaka mot Lundbäck

1 av 4 | Foto: Bråket fortsätter Sprickan i hopplandslaget blir djupare. På var sin sida står Helena Lundbäck och Malin Baryard (ovan).

Ridbråket fortsätter:

Efter Helena Lundbäcks sågning. Nu går Malin Baryard till motattack.

– Hennes uttalande är fult och dumt, säger Baryard.

Det Svenska hopplandslagets Helena Lundbäck och Malin Baryard har

råkat i luven på varandra ordentligt. I gårdagens Sportbladet riktade nyblivna vc-vinnaren Helena Lundbäck skarp kritik mot Malin Baryard. Nu svarar Baryard på kritiken:

”Oense i sakfrågan”

– Hon har inga belägg för det hon säger. Jag har aldrig sagt att hon inte förtjänar några platser.

Ni tillhör samma landslag, hur känns det att få höra sådant från en lagkamrat?

– Det hon säger får stå för henne. Jag vill inte kritisera henne för det men jag vet inte varför hon säger så.

Helena Lundbäck sade bland annat att ”enda anledningen till att hon (Malin Baryard) ligger bra på rankingen är att hon aldrig offrar sig för laget”.

Malin Baryard:

– Det är ett fult och dumt uttalande som också är väldigt onödigt. Bara för att man rider lagtävlingar så betyder inte det att man inte får rankingpoäng. Hon som toppar rankingen till exempel rider jättemånga lagtävlingar. Att rida lagtävlingar är något oerhört fint. Vi är tydligen oense i den sakfrågan.

”Finns ingen schism”

Malin Baryard har tidigare berättat för Sportbladet att hon känner sig förfördelad av hopplandslagets förbundskapten Maria Gretzer när det gäller fördelningen av förbundsplatserna i Världscupen.

– Jag har pratat med Maria och rett ut det som behöver redas ut. Det finns ingen schism mellan oss. Jag tyckte att jag fick någon plats för lite, men har själv fixat in mig i Geneve och förmodligen Stuttgart.

I dag ställs Helena Lundbäck och Malin Baryard öga mot öga i Djursholm där de båda deltar i en tävling. De kommer även att mötas i Helsingfors där nästa vc-tävling avgörs i helgen.

Jonatan Fast

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport