Uppgift: Svensken går superfight i Hamburg

avLove Lindqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenske MMA-fightern Ilir Latifi kommer gå en match mot den brasilianske stjärnan Glover Teixeira, rapporterar MMA-sajten Kimura.se.

De båda stjärnorna ska enligt uppgifter göra upp i Hamburg i sommar.

Det var nästan exakt ett år sedan Alexander ”The Mauler” Gustafsson mötte Glover Teixeira inför ett fullsatt Globen. Gustafsson vann den fighten på TKO till hemmapublikens glädje.

Nu verkar Teixeira få sin revansch på det svenska folket. Enligt MMA-sajten Kimura.se kommer den brasilianske UFC-stjärnan att möta svenske Ilir Latifi på en gala i Hamburg den 22 juli.

Senast Latifi gick upp i oktagonen var i slutet av februari när han mötte amerikanen Ovince Saint Preux under en gala i Florida. Den matchen vann Latifi redan i den första ronden.

Tuffare motstånd

I Glover Teixeira väntar därmot tuffare motstånd. Efter att brassen förlorade mot Gustafsson har han gått en match, mot Misha Cirkunov. Den fajten vann 38-åringen på TKO i första ronden.

Teixeira är för närvarande rankad trea i viktklassen lätt tungvikt, efter mästaren Daniel ”DC” Cormier och Alexander Gustafsson. Ilir Latifi är rankad sexa, sin bästa placering någonsin.

Efter att Latifi slog Saint Preux hoppades han däremot på bättre motstånd.

– DC , du är en legend och mästare, och jag respekterar dig. Men låt oss slåss om bältet. Jag är redo för det, vrålade Latifi ut i oktagonen efter matchen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

UFC