Tidigare mästare lovordar bronsmedaljörerna

Foto: MAGNUS SANDBERG

avTT

SPORTBLADET

När Jon Persson slog in matchbollen i den tredje singeln mot England säkrade Sverige minst brons i lag-VM i bordtennis. Nu haglar lovorden över den svenska laginsatsen.

– Jättebra insats. Man måste lovprisa "Tickan" som fått ihop laget. Det är bara att gratulera, säger Jan–Ove Waldner, flerfaldig pingisvärldsmästare på plats i Halmstad arena.

Och Jörgen Persson fyller i. Också han med flera VM på sin meritlista. Han är dessutom varit kommentator under mästerskapet.

– En dröm. Gå till semi och få möta Kina, det är underbart. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Och sättet de gör det på.

Lyrisk över insatsen

Och han är lyrisk över insatsen.

– Det är så härligt att se energin i laget, från coachen, från bänken. Fortsätt så här, hälsar Jörgen Persson med tanke på mötet mot Kina.

Både Jörgen Persson och Jan-Ove Waldner deltog när Sverige "rev den kinesiska muren" och vann lag-VM 1989. Det var också Mikael "Äpplet" Appelgren. Han har också idel lovord efter segern över England.

– "Tickan" (Ulf Carlsson) har skapat ett lag, vilken sammanhållning. Det är överväldigande. Den här medaljen är bra för svensk bordtennis, säger han.

Ladda inför semin

Och nu hälsar han till grabbarna i laget inför lördagens semifinal.

– Gå in och njut av att spela mot Kina på hemmaplan. Kom igen.

Erik Lindh, också han flerfaldig svensk VM-medaljör, stämmer in i lovorden:

– Fantastsikt bra gjort av hela laget. Alla var riktigt bra i slutbollarna. Vad ska man säga: Första lagmedaljen på många år. Nu gäller det att ladda om för semifinalen.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM